Axel Olsson|4 februari, 2023, 10:00

Jag väljer att spela på under 3 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Marseille har hållit nollan i fyra av deras sex senaste matcher.

  • Marseille är obesegrade i åtta raka matcher.

  • Nice har varit riktigt bra sedan Digard tog över ansvaret. Tre segrar och en oavgjord.

  • Digard prioriterar försvarsspelet och han spelar med en fembacklinje där bak. Nice har endast släppt in totalt ett mål i deras fyra senaste ligamatcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 3 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Marseille har tagit upp guldstriden

Marseille går som tåget i franska Ligue 1 och med deras fina form har de tagit upp kampen om guldet. I de flesta fallen är giganten PSG totalt överlägsna i den här ligan och därmed välkomnas en guldstrid med öppna armar. De har fortfarande fem poäng upp till serieledarna men det var en större marginal innan uppehållet. Marseille gör allting rätt just nu och har sju segrar i deras åtta senaste ligamatcher. Enligt undertecknads tycke gjorde klubben ett bra transferfönster där de fick in trion Vitinha, Ounahi och Malinovskyi.

Nyförvärven Vitinha och Ounahi besitter mycket potential men har tillräckligt med kvalitet för att vara med och bidra redan nu. Den sistnämnda stod nämligen för ett riktigt starkt världsmästerskap och briljerade på mittfältet mot lag som Spanien och Portugal. Malinovskyi är en etablerad spelare som bidragit oerhört mycket till italienska Atalanta och kommer säkerligen spela en stor roll här också. Truppen ser bra ut och det är flera spelare som presterar på en väldigt hög nivå just nu. Den förre detta PL-stjärnan Alexis Sanchez har verkligen fått en nytändning i franska Marseille och han toppar skytteligan än så länge. Den 34-årige chilenaren kommer dock få det tufft att hitta nätet under söndagen då svårslagna Nice kommer på besök. Hemmalaget har också ett starkt försvar och det kommer verkligen krävas ett frejdigt anfallsspel för att bryta dödläget i den här matchen. Marseille har hållit nollan i tre av deras fyra senaste matcher och gästerna har ett lika starkt facit.

Digard har omvandlat Nice

Om den här matchen hade spelats för någon månad sedan hade Marseille varit vår solklara favorit, men nu har förutsättningarna ändrats en aning. Den stora skillnaden är gästernas nya huvudtränare, Digard. Sedan han tog över den franska klubben har formen pekat spikrakt uppåt. Han har fått i ordning på försvarsspelet och de har verkligen spikat igen med hans sätt att spela fotboll. Digard har valt att ställa upp med en stabil fembackslinje och motståndarna har haft oerhört svårt att bryta igenom den.

Nice har endast släppt in totalt ett mål i deras fyra matcher med Digard vid rodret. De kommer säkerligen spela deras defensivt lagda 5-4-1 formation i söndagens match mot starka Marseille. Det ska även nämnas att deras hållna nollor har kommit mot lag som Lens, Lille och Stade Reims – tre tuffa motståndare i den franska ligan. Gästernas prioritering av försvarsspelet under Digards styre lägger den främsta grunden till vårt underspel. Båda lagen har en obesegrad svit inför den här tillställningen och vi tror på en ganska stängd matchbild, iallafall till en början.

fotboll, Ligue 1
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Marseille - Nice
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.