Joakim Östman|4 februari, 2022, 10:29

Jag väljer att spela på Roma och Roma över 1 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i tre av det fyra senaste inbördes mötena.

  • Roma visade upp en grym form inför uppehållet.

  • Roma är vanligtvis hänsynslösa på hemmaplan mot lag på nedre halvan.

  • Genoa har varit ett av Serie A svagaste lag säsongen igenom.

  • Roma har ett betydligt starkare lag och är givna favoriter.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Roma & Roma över 1 mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Olägligt uppehåll

Roma hittade verkligen rätt i omgångarna förre landslagsuppehållet och här vill de givetvis fortsätta på inslagen väg. Uppehållet kom verkligen olägligt för Roma som vann tre raka matcher före det trettondagarnas uppehåll som nu är över. Efter en tung inledning på det nya kalenderåret för Roma hördes alltmer kritiska röster kring klubben och tränare José Mourinho. Då slog Roma tillbaka och visade vilken hög nivå de kan hålla när allt stämmer. Förvisso kom segrarna mot lag som Cagliari, Lecce och Empoli men sett till den svaga starten på 2022 var dessa segrarna vitala. Romas kommande spelschema i Serie A är dessutom mot lag de går in som favoriter mot och här måste de känna att de har en gyllne chans till en fin poängskörd. Roma har ambitioner att var med och utmana om europaplatserna och inför mötet mot Genoa hittas de på en sjätteplats i Serie A.

Genoa åker till huvudstaten på jakt efter blott deras andra seger för säsongen, denna gången med nya tränaren Alexander Blessin som leder laget för andra gången sedan tränarskiftet. Med tio oavgjorda resultat är Genoa laget i Serie A som kryssat flest matcher och säsongen kan inte annat än att beskrivas som ett totalt fiasko. Som så många gånger förr denna säsongen för Genoa slutade även Alexander Blessin första match vi rodret oavgjort. Udinese var på besök och i ett väldigt händelsefattigt möte skrevs slutsiffrorna till 0-0. Det blev Genoas tredje raka Serie A match där de inte lyckades stå för ett enda mål framåt. Detta är givetvis något nya Genoa tränaren behöver adressera snabbt och få ordning på om de ska lyckas klättra i tabellen.

Fortsätter fina formen

Inför säsongen var ambitionen för Roma att vara med och utmana om Champions League platserna något som ser ut att bli svårt att uppnå. José Mourinho rekryterades även för att få Roma att närma sig toppen och ta laget närmare en ligatitel igen. Det projekt behöver att Roma fortsätter där de slutade inför uppehållet och då med att fortsatt ta trepoängare. Inför matchen är de givetvis givna favoriter när de är Genoa som kommer på besök. Genoa är inne på deras tredje tränare för säsongen och mycket just nu tyder på att de är ett av lagen som kommer få det tufft att bärga ett nytt Serie A kontrakt. Genoas form före uppehållet visade inte heller att de var påväg att ta sig ur krisen och här ser jag att de återigen får det tufft. Roma brukar även vara hänsynslöst duktiga på att städa av mindre namnkunniga lag särskilt hemma på Stadio Olimpico.

Även oddsbolagen håller Roma som givna favoriter och enbart spel på en hemmasegern ger jag därför inte mycket värde för. Jag väljer därför att krydda Roma-segern med att de även gör över ett mål i matchen. Roma offensiven var onekligen het förre uppehållet där de stod för sju mål framåt i deras två senaste matcher. Roma har även fått in ett antal nyförvärv som klivit in och förstärkt truppen, då tänker jag framförallt på Sérgio Oliveira som visat upp en självklarhet i sitt spelet och direkt tagit en ordinarie tröja i José Mourinhos startelva. Roma besitter betydligt mer kvalitet än lördagens motstånd Genoa och detta är en match de ska vinna komfortabelt. Givet dessa förutsättningar synas därför spelet att Roma vinner och att de gör det genom att göra minst två mål i matchen.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
Roma - Genoa
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.