Skrällarnas turnering är tillbaka, men under morgondagen tror vi på de solklara favoriterna. Wolverhampton tar emot League One-laget Shrewsbury i ett omspel efter ett 2-2 resultat i första mötet.

Match: Wolverhampton-Shrewsbury(FA-cupen) | Speltips: Wolverhampton -1.0 handikapp | Odds: @1.57 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 20:45

Formstarkt Wolves

Första mötet åkte Wolves till Shrewsbury för att spela en FA-cupsmatch. Liksom många andra favoriter i denna runda hade Wolves stora problem, men lyckades till slut fixa ett omspel.  Efter en händelselös första halvlek och 0-0 trodde man att PL-laget skulle skruva upp tempo efter halvtidsvilan, men istället var det hemmalaget som överraskande stänkte dit både 1-0 och 2-0. Men Wolves-yttern Ivan Cavaleiro lyckades ganska omgående efter 2-0 ta sig förbi sin motståndare och skickade in bollen till Jimenez som inte gjorde något misstag, 2-1 var ett faktum.  Wolves tryckte på för en kvittering och vindsnabbe Adama Traore flyttades ut till höger där han trivs som bäst, yttern började skapa anfall efter anfall från sig högerposition. Men det krävdes ända till slutminuterna innan Wolves fick sin heta målchans, Traore i ett sista försök, kom loss och slog ett inlägg till Doherty som nickade bollen i nät. Dohertys nick betydde 2-2 och Wolves hade räddat ett omspel i cupen.

Nu väntar alltså omspelet under morgondagen, ett möte som Wolves är solklara favoriter i. Wolverhampton ligger två divisioner högre än sina motståndare, och hemmalaget som är nykomlingar i Premier League, har gjort en otroligt stark säsong än så länge. Klubben ligger i skrivande stund på en sjundeplats i tabellen, och är alltså det laget som ligger närmast “The Big Six”. I ligan har Wolves tre raka vinster, det har varit mot starka lag som Everton, West Ham och Leicester. Wolverhampton som krossade Championship har verkligen visat att de hör hemma i högsta ligan. Deras senast match var i lördags, alltså har inte laget haft så lång vila inför mötet med Shrewsbury, men deras nästa match är inte förr ens nästa måndag, vilket ger laget tid för att vila efter FA-cupsmötet. Därmed tror vi att tränare Nuno Espirito Santo ställer upp ett starkt lag i morgondagens möte.

Bottenlag i League One

Att Shrewsbury Town lyckades att få med sig ett 2-2 resultat i första mötet med Wolves, var minst sagt överraskande. Klubben som kvalade upp till Championship förra säsongen har inte alls kommit upp i samma standard i årets ligaspel. Just nu hittas laget på en 23:e placering i tabellen och är rejält indragna i bottenstriden redan nu. Visserligen är League One likt som Championship, en väldigt jämn liga där alla lag slår alla. Men Shrewsbury har visat sig ha stora problem att plocka på sig poäng den här säsongen. Det har blivit sju vinster, tio oavgjorda och tretton förluster.

FA-cupen kallas nämligen för skrällarnas turnering, men morgondagens match mot Wolves på bortaplan tror vi blir en allt för svår uppgift att lösa. Laget har bara vunnit en av sina elva senaste matcher. Shrewsbury försökte använda januarifönstret till att vända på trenden, genom att värva in några nya ansikten. Men trots deras nyförvärv blev det en rejäl överkörning i helgen. Laget åkte på en 3-0 förlust mot Luton Town som leder tabellen, Luton dominerade matchen totalt och Shrewsbury gjorde ingen bra prestation alls. Men med Wolves publikstöd på hemmaplanen Molineaux Stadium har vi svårt för att se första mötet upprepas, vi tror på en säker seger för Premier League-laget.

Speltips: Wolves -1.0 handikapp

Jag väljer att spela Wolves -1 handikapp. Vilket betyder att spelet rättas grönt om Wolves vinner med 2 mål eller fler. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Nykomlingarna Wolves går otroligt stark i ligan, sjunde plats i tabellen.

  • Shrewsbury ligger näst sist i League One.

  • Wolves har vunnit tre raka matcher i ligan.

  • Wolves spelar sin nästa ligamatch på måndag, alltså kan ett starkt lag matchas utan att behöva tänka på ligaspelet.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.57. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.57 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.