Axel Olsson|4 mars, 2023, 10:50

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bayer Leverkusen besitter en väldigt stark offensiv.

  • Leverkusen har löst spelet i fyra av deras fem senaste.

  • Spelet har suttit med råge i fem av Herthas sju senaste ligamatcher.

  • Det slutade 2-2 när dessa två drabbades samman i den sjätte omgången.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 2,5 mål hos bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Bländande offensiv

Vi riktar blickarna mot Tyskland och närmare bestämt mötet på så kallade BayArena. Det är Bayer Leverkusen som tar sig an Hertha Berlin i den 23:e omgången av tyska Bundesliga. Hemmalaget Leverkusen hittas på en elfteplats efter 22 omgångar men tabelläget berättar inte hela sanningen. De hade en tyngre start på säsongen men det har funnits ljusglimtar sedan Xabi Alonso tog över rodret.

Offensiven har sett starkt ut, däremot har Leverkusen haft en del bekymmer med att konkurrera på flera fronter samtidigt. Alonsos gäng har kommit in i en sämre period igen och det är mycket tack vare det tuffa spelschemat med Europa League-slutspel. Med tanke på deras nuvarande tabelläge är det givetvis naturligt att de lägger extra krut på Europa League, vilket påverkar ligaspelet negativt. De lyckades dock ta sig vidare i Europa League efter två målkalas mot franska AS Monaco. Sett till skapade chanser borde det blivit betydligt fler mål i deras senaste ligamatch mot Freiburg. Matchen slutade 2-2 men bägge lagen missade flera bra chanser och hade vars en boll i målramen också. Leverkusen bjuder på händelserika matcher och med deras unga och fartfyllda offensiv väljer vi överspelet igen.

Har höjt sig

I nuläget hittas anrika Hertha Berlin ovanför strecket och med deras historia vore en nedflyttning ett riktigt misslyckande. Det är en etablerad Bundesliga-klubb som har spelat massvis med säsonger i högstaligan och de har ett stort stöd från läktarhåll. Det blev kvalspel ifjol och de har inte riktigt fått till det i år, däremot har det sett klart bättre ut den närmaste månaden.

Hertha Berlins 4-1 seger mot Borussia Mönchengladbach gav en rejäl boost till deras självförtroende. Det var en fantastik prestation från deras sida och de tog ytterligare en stark seger i senaste ligamatchen mot Augsburg. Det börjar ljusna för Hertha Berlin som hittat en bättre rytm igen och dessa två segrarna har gjort att de klivit upp på säker mark. De offensiva spelarna har visat prov på effektivitet och i den här formen kan de absolut spräcka målbubblan mot Leverkusen. Hemmalaget har en väldigt vass offensiv samtidigt som de läcker ganska mycket bakåt, något Hertha Berlin kan försöka att utnyttja. Det förväntas bli en böljande tillställning och vi synar överspelet.

fotboll, Bundesliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:30
Bayer Leverkusen - Hertha Berlin
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.