Daniel Jacobsson|4 mars, 2023, 12:00

Jag väljer att spela på målspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Rejäl prestige för Liverpool.

  • Dessa mötena brukar bli underhållande.

  • Liverpool har fått ett förbättrat skadeläge.

  • Manchester United ser ostoppbara ut – går inte mållösa här.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 2,5 + BLGM hos Hajper

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Tryck på Anfield

Klassikermötet mellan Liverpool och Manchester United har många gånger bjudit upp till förväntningarna. Den här aftonen sitter värdarna i en pressad sits och känslan är att det är passande inför matchen. Liverpool behöver poäng och är helt ärligt i gigantiskt behov av dessa när man hamnat efter toppenskiktet. Det är inte många gånger genom åren som Liverpool stått såhär högt mot Manchester United på hemmaplan och det säger en hel del. Många experter väljer att syna det här och gå för hemmalaget i det här mötet. Inte en helt förvirrad väg att gå för dagen men vi har andra känslor inför mötet på Anfield.

Trots mötet betydelse och spänning är det två lag som sällan backar hem och stänger igen i 90 minuter. Både Liverpool och Manchester United har offensiver som sticker ut jämfört med andra lag i Premier League. Förgående år har det varit gästernas toppspelare som lyckats men i år är det gästernas. Det svänger fort och jag tror att det är precis vad det kommer göra i det här mötet. Överspelet + att båda lagen gör mål i det här mötet känns väldigt lovande. Liverpool kommer gå för det på hemmaplan och jag skulle inte bli allt förvånad om man är närmast segern här. Manchester United går inte att räkna bort för dagen och då är speltipset givet.

Ten Hags startelva

Manchester United har tagit kliv åt rätt håll den här säsongen. Framgångar i både cup- och ligaspel såhär långt där förra veckans ligacupsguld sticker ut mest. Hade det inte varit för Uniteds svaga start under Erik ten Hag hade man säkerligen varit ännu några poäng plus i tabellen. Tredjeplatsen är mer än godkänd den här säsongen när Manchester City och Arsenal varit numret större än övriga. Skulle Manchester United vinna det här mötet har man endast tre poäng upp till tvåan i tabellen och det skulle såklart blanda in laget på riktigt under säsongsavslutningen.

Manchester United har FA-cupen och Europa League att fokusera på samtidigt. Det här är något som skapar ett tight spelschema och det har tidigare år varit ett problem för vissa klubbar. För Erik ten Hag har det här inte spelat någon roll, han har hittat sin startelva och prioriterar dessa spelarna hårt även i tight matchande. Det är ett stort plus för United. Rotation kan såklart ske, men det skall mycket till när Ten Hags inställning är att vinna allt man ställer upp i. Får han sista ordet även i mötet med Jurgen Klopp och Liverpool här? En underhållande match kan mycket väl gå åt gästernas håll!

fotboll, premier league
|
units: 4/5 - spelstopp: 17:30
Liverpool - Man United
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.