Daniel Jacobsson|4 mars, 2024, 12:32

Jag väljer att spela på skott i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kylian Mbappe ligger bakom allt i PSG.

  • Innan den potentiella flytten till Real Madrid vill Kylian Mbappe ta PSG till Champions League-titeln.

  • Kylian Mbappe noterades för 7 skott i det första mötet, 4 av dessa på mål.

Dagsformen i fokus

På förhand kunde jag måla upp det här mötet som väldigt tufft för favoriten från Paris. När vi väl närmat oss dubbelmötet har det blivit tydligare åt vilket håll vi är påväg. Real Sociedad har tappat sin form fullständigt och har inte riktigt den starka dagsformen som man hade behövt. Nu står man med flera förluster under sina senaste matcher och då slår man inte Paris Saint-Germain. Det här kommer bli tufft att hämta ikapp även en tisdagskväll under strålkastarna på Reale Arena i Baskien.

Sociedad har flertalet spelare som ser spännande ut, däribland Kubo, Mendez, Oyarzabal och så vidare. Men, det kan bli tufft att utmana PSG även den här dagen. Jag skulle tro att Real Sociedad går miste om en seger här och det räcker såklart inte långt i det nuvarande 0-2 underläget. Senast noterades Real Sociedad för noll skott på mål – det räcker såklart inte långt och jag tror inte man kommer ösa på mycket mer här.

Storstjärnan

PSG har återigen ställt in siktet på Champions League-titeln. Lotten Real Sociedad var såklart lovande på förhand och man lyckades även utnyttja det på hemmaplan. Nu väntar bortamötet och då leder man med två bollar. Man kan tacka för det första mötet att man inte går in här med ett jämnare resultat, det hade blivit svettigt trots spanjorernas dagsform. PSG kommer från ett mållöst möte mot Monaco här senast och man tog inte ut sig på något sätt. Om PSG-ledningen funderar över framtiden för Mbappe så är han väldigt viktig för att man skall ta sig vidare här.

Fransmannen kommer återigen vara i fokus här. Noterades för sju skott senast och var den spelaren som stack ut precis som vanligt. Här hoppas vi att Barcola och Dembele spelar på varsin sida om stjärnan. Då finns det kvalitet att både sätta sprätt i backlinjen uppställt och i ett tänkbart omställningsspel. Det här är ett lag som är snäppet vassare och när formen är som den är i hemmalaget är det bara att fokusera på gästerna – igen.

fotboll, champions league
|
units: 1/5 - spelstopp: 21:00
Sociedad - PSG
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.