Joakim Östman|4 mars, 2023, 10:01

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i tre av det fem senaste inbördes mötena.

  • Spelet sitter i tre av Romas fem senaste matcher.

  • Juventus såg ihåliga ut defensivt i veckans seger mot Torino.

  • Juventus är i målform och snittat 2,00 mål per match senaste fem Serie A omgångarna.

  • Roma behöver studsa tillbaka efter veckans förlust mot cremonese.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos comeon

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Kaffe kaka fjärde raka

Juventus har verkligen vänt på säsongen och bestraffningen på minus 15-poäng tycks tänt spelargruppen. Juventus kommer från fyra raka segrar i Serie A och har därför trots poängavdraget börjat ta upp kampen om europaplatserna. Avståndet upp till Roma på 4-platsen är nio-poäng, likväl skulle det väl egentligen inte förvåna någon om Juventus trots allt löser topp-4 när säsongen summeras. 

I veckans Derby della Molle fick också Juventus sista ordet och det trots att Torino vid två tillfällen ledde Turin-derbyt. Defensiven imponerade sannerligen inte i Juventus men offensivt var Bianconeri spetsiga och effektiva och kunde tillslut lösa segern med 4-2.

Roma spelade även de under inledningen på veckan och vad som bara skulle vara tre-poäng i bortamötet mot tabelljumbon Cremonese blev en insats att snabbt glömma. Roma hamna tidigt i underläge och trots att Lorenzo Spinazzola lösta kvitteringen i 71-minuten kunde Cremoneses bara tio-minuter senare sätta segermålet från straffpunkten.

Prestation var på många sätt undermålig vilket säkerligen även Jose Mourinho håller med om som själv blev utvisad i början på den andrahalvleken. Roma tappade därför 4-platsen i Serie A till antagonisterna Lazio och när Juventus kommer på besök i helgen är de läge att direkt studsa tillbaka.

Utstakar riktningen

Söndagens stormöte kan komma att utstaka riktningen för såväl Roma som Juventus när nu bara en tredjedel av säsongen återstår. För gästerna Juventus ska det ses som en match där tre-poäng är ett måste om de trots poängavdraget ska ha något med en topp-4 strid att göra. Juventus har åtminstone fram tills mötet givet sig själva chansen och när flera tilltänkta nyckelspelare nu är tillbaka börjar det set intressant ut igen. 

För Roma är det en möjlighet att hänga av Juventus men samtidigt har Jose Mourinhos lag inte råd att förlora här med tanke på den jämna tabelltoppen bakom Napoli. Båda lagen spelar även kommande vecka Europa League åttondelsfinaler men givet söndags matchens karaktär borde det inte vara en alltför stor faktor.

Inbördes mötena mellan Roma – Juventus bjuder ofta på underhållning särskilt i mötena på Stadio Olimpico. I Rom har vi fått skåda några episka matcher på senare tid lagen emellan och det förväntar vi oss även denna gången. 

Vi synar att båda lagen kommer hitta nätet vilket har suttit i tre av det fem senaste inbördes mötena. Juventus har även varit offensivt starka sedan framförallt Dusan Vlahovic och Angel Di Maria kommit tillbaka. Roma i sin tur har revansch att utkräva från veckans debakel och hemma på Olimpico lämnar de sällan planen mållösa.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Roma - Juventus
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.