Marcus Råsberg|4 mars, 2024, 10:51

Jag väljer att spela på Toronto ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Toronto har fått igång formen på hemmaplan

  • Joseph Woll är tillbaka med besked för Toronto

  • Boston har sämre form på bortaplan

  • Toronto har vunnit tre av de fem senaste hemmamatcherna mot Boston

  • Boston har fem raka mot Toronto och Leafs vill bryta den trenden

Stark hemmaform

Natten till tisdag har det blivit dags för ett riktigt rivalmöte när Toronto Maple Leafs tar emot Boston Bruins på hemmaplan i Scotiabank Arena. Tabelltvåan möter tabelltrean i Atlantic Division och Toronto har chansen att krypa sig närmare Bruins i tabellen. Vi närmar oss april och slutspel och jag tror även vi kommer kunna få lite slutspelskänsla över den här matchen. Lagen möts dessutom senare i veckan där känslorna från den här matchen fortsatt kommer vara färska.

Toronto har haft ett helt okej facit på hemmaplan den här säsongen, men det har funnits mer att önska. Däremot har Leafs visat sina fans vad de går för senaste veckorna. Innan matchen mot Rangers i helgen hade Toronto vunnit fem av sina sex senaste hemmamatcher och de spelar med ett gott självförtroende i Scotiabank Arena just nu. Toronto kan få fördel av sina starka hemmaform.

Sämre bortaform

Boston har haft ett riktigt starkt facit på bortaplan den här säsongen där de vunnit majoriteten av sina matcher. Dock har de haft en sämre form senaste veckorna. Innan helgens match mot New York Islanders hade Boston förlorat tre raka bortamatcher och de hade dessutom förlorat 6 av sina 10 senaste bortamatcher. Toronto har även vunnit tre av sina fem senaste hemmamatcher mot Boston och lägg inTorontos, för tillfället, starka hemmaform i den kalkylen och vi har ytterligare en fördel för hemmalaget.

Torontos målvakt Joseph Woll som varit borta på grund av en skada sedan december var tillbaka för Toronto mot Arizona förra veckan. Efter att han gjort en match med Toronto Marlies och levererat en räddningsprocent på över 97% gick han in och visade vägen även i Leafs kasse genom att endast släppa in 2 mål på totalt 32 skott. Det märks tydligt på Torontos självförtroende att de trivs med Woll i kassen och han inger ett lugn som laget behöver för att vinna matcher. Leafs har förlorat fem raka matcher mot Bruis men med dessa anledningar tror jag Toronto vänder trenden och tar hem två poäng i det här mötet.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:00
Toronto - Boston
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.