Daniel Jacobsson|4 april, 2024, 10:55

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lille släpper till 7,7 skott/per match – minst av alla lag i Ligue 1.

  • Även Marseille släpper till lite skott. Bara Lille, PSG och Nice släpper till färre.

  • Det första mötet mellan lagen den här säsongen slutade 0-0.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Stark hemmaform

Vi ser framemot ett riktigt toppmöte i Ligue 1 under fredagskvällen. Lille är ett av ligans bästa lag på hemmaplan och här kommer storklubben Marseille på besök. Gästerna har ingen vidare form för stunden men har också haft ett väldigt tufft spelschema på sistone som förlåter formen litegrann. Lille är som sagt väldigt starka på Stade Pierre Mauroy och har toppspelare i form av Jonathan David, Edon Zhegrova och underbarnet i backlinjen Leny Yoro. Lille fortsätter fostra och ta fram framtida storspelare och det är bara en tidsfråga innan spelare som David och Yoro lämnar för större uppdrag.

Jag gillar årets upplaga av Lille. Det är ett lag som är väldigt anfallsglada och i dagens läge är man väldigt formstarka. Laget vann senast efter tre raka kryss och kan mycket väl förlänga segerraden i fredagens möte mot Marseille. Man ligger på fjärdeplatsen men hade mycket väl kunnat ligga högre upp i tabellen om det inte vore för alla kryss man noterats för under säsongen. Det är framförallt på bortaplan man kryssat en hel del. Här kommer ett tight toppmöte.

Nytändning

Pierre-Emerick Aubameyang gjorde ingen vidare succé i Chelsea men så fort han bytte lag, omgivning och allt det där så hände någonting. Marseille har verkligen fått igång anfallaren och han är inte bara den som gjort flest mål i laget, utan också den som skjutit mest i ligan – om man nu tar bort smått omänskliga Kylian Mbappe. Marseille har, precis som Lille, tagit majoriteten av sina poäng på den egna hemmaplanen. Bortaspelet är svagare och det är precis därför man inte ligger högre upp i tabellen. Nu väntar en väldigt tuff bortamatch och då lär man få problem med poängskörden – igen.

Jag tror att det här blir en tight match. Framförallt för att det är Marseille som kommer på besök. Båda klubbarna som möts står för en tillknäppt defensiv och ligger inte överdrivet högt i skottstatistik lagmässigt och inte heller i xG-tabellen för Ligue 1. Underspelet hos Bet365 är högintressant i mitt tycke och här rekommenderar jag att jämföra den vanliga över/underlinan med Goal Line-linan som i dagsläget är betydligt bättre.

fotboll, ligue 1
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Lille - Marseille
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.