Erik Norin|4 april, 2024, 09:46

Jag väljer att spela ett målspel på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Rögle gjorde nio mål på två bortamatcher mot Färjestad i kvartsfinalen.

  • Rögles spetsforwards har prickat formen.

  • Oddset på en så pass låg lina är för högt, vilket ökar spelvärdet.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Starka defensivt – men lågt satt lina

Växjö vann alltså i fyra raka möten mot Luleå, trots det faktumet så löste Luleå vårt spel i två av fyra matcher och då pratar vi om ett Luleå som verkligen inte varit starka offensivt den här säsongen. När Omark och Andreasson i match ett hittade formen för ett kort tag så var det inga konstigheter för spetsspelarna att få hål på Växjös starka defensiv och skickliga målvakt Emil Larmi. Växjö är bra, men att man ska vara så överlägsna att två mål i hockey på 60 minuter ska ligga över 1.60, då måste jag hugga.

Växjö snittade strax under två insläppta mål per match på hemmaplan under grundserien, vad som inte får glömmas då är att flera betydligt svagare lag likt Oskarshamn, Örebro, HV71, Malmö och Modo var på besök. Rögle var i grundserien ett av de lagen, här i slutspelet får de ses som något annat och om Färjestad kommit på besök hade vi väl inte fått de här oddsen? Nej, Växjö håller jag som favorit att vinna matchen, men de kommer behöva producera offensivt. För en match får man definitivt.

Hittade toppnivån till sist

Efter sju sorger och åtta bedrövelser i grundserien så har nu Rögle sex raka övertygande segrar mot Timrå gånger två och alltså fyra raka sedan mot suveräna grundserievinnaren Färjestad. Ingen har heller glömt vad som hände i de första två matcherna i den matchserien heller hoppas jag. Men faktum är att Rögle lämnade Karlstad med nio gjorda mål på två matcher, ett facit som man givetvis tar med sig in i även den här matchserien och som är väldigt självförtroendehöjande.

Rögle har också enorm offensiv kraft. Vi såg inte skymten av den i grundserien, men så som trion Dennis Everberg, Linus Sandin och Rodrigo Abols stundtals sett ut i det här slutspelet så går det inte att tveka på att Rögle verkligen hittat formen i rätt läge. Lägg där till spelare med hög toppnivå som Daniel Zaar, Adam Tambellini och Simon Ryfors så ska vi nog hitta hot till att göra två mål även här. Oddset är framförallt för högt sett till linan och då måste jag prova att också höja insatsen.

ishockey, shl
|
units: 4/5 - spelstopp: 19:00
Växjö - Rögle
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.