Axel Olsson|4 maj, 2024, 09:29

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AIK kommer senast ifrån en 5-0 förlust mot MFF.

  • AIK har tre raka segrar hemma på Friends.

  • Norrköping har höjt sig rejält. Tre segrar och en oavgjord i deras fyra senaste.

  • Norrköping har gjort sex mål på två matcher. Effektiva i sista tredjedelen.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Positiv inledning

Efter en fin start ställdes AIK inför den tuffaste uppgiften av dem alla, nämligen en bortamatch mot MFF. Sett till deras tidigare försvarsinsatser fanns där ändå en förhoppning om att AIK skulle spela jämnt mot detta MFF, men så blev inte fallet. Det som tidigare varit ett stabilt försvar, brakade samman mot ett överlägset MFF. Gästerna var helt enkelt för bra och det är en matchbild som AIK inte är ensamma om, därför ska de inte lägga allt för mycket vikt i den här förlusten, även om det blev stora siffror.

Hemma på Friends Arena har AIK visat en fin stabilitet med tre raka segrar. Det är klart att självförtroendet får sig en törn efter en sådan storförlust, men i det stora hela har AIK inlett positivt och hittas på en tredjeplats i tabellen. I hemmaborgen har AIK goda chanser att ta poäng och hitta nätet. Både Pittas och Modesto har kommit igång med målskyttet och dessa två spelar avgörande roller i hemmalagets offensiv. AIK har gjort mål i fem av deras sex inledande ligamatcher. Stockholmslaget hittar nätet i hemmamatchen mot Peking!

Inne i ett bra flow

Efter sex omgångar har IFK Norrköping redan bjudit på djupa dalar och höga toppar, vilket man nästan förväntade sig. Efter två raka förluster och svaga insatser har Peking växlat upp rejält och stått för ett par imponerande segrar. De har vänt den tuffa inledningen till något väldigt positivt och står nu på hela tio poäng efter sex omgångar, en poäng bakom trean och söndagens motståndare AIK.

Det är framförallt deras två senaste segrar mot Elfsborg och Häcken som imponerar, där Peking har varit riktigt effektiva i sista tredjedelen. Nyckelspelarna Nyman och Traustasson har kommit igång med poängproduktionen och tillsammans kan dessa två skapa stora bekymmer för motståndarna. Med dessa två centralt i planen och fart på kanterna har Peking fått igång anfallsspelet på ett bra sätt. De har inte skapat massvis med chanser i segrarna mot Häcken och Elfsborg, men varit väldigt effektiva när väl lägena ges. De är inne i ett bra flow nu och därför tycker vi att BLGM-spelet lockar inför söndagens batalj.

fotboll, Allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:30
AIK - IFK Norrköping
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.