Jag väljer att spela på skott hos Vinicius i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Vinicius hade 0 skott på mål i det första mötet, men jag tycker han skapade en hel del på egen hand ända. Farten är nytta.

  • Vinicius hade stort övertag på man/man-situationen senast, speciellt mot en betydligt långsammare Azpilicueta.

  • Vinicius snittar 1.5 skott per match under Champions League den här säsongen.

  • I ligaspelet har Vinicius snittat 1 skott per match den här säsongen.

  • Vinicius står för farten och utmanandet framåt medans Benzema står för resterande delar. Vinicius har ett bra läge.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Vinicius över 0.5 skott på mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Viktigt bortamål

Chelsea stod för en strålande insats i Madrid senast. Här kunde engelsmännen fått med sig betydligt mer, speciellt då man hade en snuskigt fin start. Chelsea hade kunnat ha ledningen med fler än ett mål i början av matchen, men istället kunde hemmalaget Real Madrid höja sig på ett sätt. Karim Benzema visade en enorm klass och därför får Chelsea bara med sig ett kryss här. Det var lite oskärpa i Chelsea framåt, där Timo Werner bland annat stod för den delen på nytt, med ett enormt missat läge. Chelsea tar dock med sig ett viktigt bortamål och ett mycket fint resultat inför returen på Stamford Bridge.

Thomas Tuchel älskar att rotera, det är sedan gammalt. Tränaren ändrar lag och laguppställning efter motstånd då och då, där är Real Madrid ett lag som passar perfekt för att Tuchel skall plocka fram sina ess i rockärmen. Därmed vet man dock inte hur han matchar sin Chelsea-elva till skillnad från senast. Jag tycker dock att mitt speltips här passar oavsett vilken startelva han ställer på banan. Det är helt klart och mycket tydligt att det går lite långsammare i Chelseas backdel, speciellt hos Azpilicueta, som hade det tufft mot Vinicius i första mötet men kunde reda ut det i efterhand.

Kan giganten lösa detta?

Real Madrid är ett lag som ingen hade räknat med i semifinal den här säsongen. Real Madrid har haft sin storhetstid och såg ut att lämna över den till Bayern München och i år Manchester City, men det kan alltså bli andra puckar. Skulle Madrid-gänget lösa den här semifinalen så är man i ytterligare en Champions League-final och då kan det även diskuteras huruvida klubbens status påverkas. Men, den första semifinalen övertygade inte i mina ögon och det var ett väldigt oklart Real Madrid till en början, som bjöd på ytor och omställningar för Chelsea där det såg smått overkligt ut ibland. Detta kommer man inte göra om, då det blev bättre i andra halvlek.

Real Madrid startade i en 3-5-2 till en början, där Vinicius bildade anfallspar med Karim Benzema. Det här var ett anfallspar som inte alltid höll till tillsammans i mitten av banan. Vinicius söker sig neråt, utåt och skapar med sin fart en hel del man mot man-dueller och skapar därmed situationer. Jag tror att Vinicius får chansen på nytt, trots att Eden Hazard kanske är tillbaka på riktigt. Det här är brassens chans att befästa sig i startelvan även när belgaren är tillbaka. Jag tror att han löser ett skott på mål den här gången. Han har ett övertag på både Azpilicueta och James om han skulle spela på en kant.

fotboll, champions league
|
units: 1/5 - spelstopp: 21:00
Chelsea - Real Madrid
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.