Axel Olsson|4 maj, 2024, 09:26

Jag väljer att spela på över 3,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Överspelet har suttit i tio av Chelseas tolv senaste matcher.

  • West Hams försvar har inte alls sett bra ut på senaste.

  • Chelsea har fortfarande chans på topp 6. Full fart framåt som gäller.

  • Chelseas offensiv har producerat bra siffror trots varierande form. Mycket tack vare Palmer.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Mål att vänta

En svag säsong börjar lida mot sitt slut, men det finns fortfarande viktiga poäng att spela om för Chelsea och Pochettino. De har nämligen fortfarande chans att sluta inom topp 6, vilket innebär Europa-spel tills nästa säsong. I skrivande stund befinner sig Chelsea tre poäng bakom tabellsexan Manchester United, med fyra omgångar kvar att spela. Det lever alltså i högsta grad och det är full fart framåt som gäller för hemmalaget.

Chelsea har producerat ganska bra siffror i offensiven, särskilt på senaste. Palmer är den främsta faktorn till att offensiven har en stabil målskörd, trots lagets varierande form. Det som talar emot Chelsea inför söndagen är det tajta spelschemat och den långa skadelistan. De spelade så sent som i torsdagskväll, där laget bjöd på en fin prestation som slutade i en 2-0 seger mot Tottenham. Överspelet har suttit i tio av Chelseas tolv senaste matcher, offensiven har levererat på en klart högre nivå än defensiven. Med skadebekymmerna är det oklart hur startelvan formeras, men sett till hur det har sett ut på senaste är det desto mer givet att förvänta sig mål från hemmalagets håll.

Svajiga försvarsinsatser

West Ham är två poäng bakom Chelsea med en match mer spelad, därmed känns topp 6 utom räckhåll. De har inte samma motivationsfaktor inför den avslutande delen av säsongen och det är absolut någonting som kan påverka. West Ham har heller inte någon särskilt bra form – det har inte alls sett bra ut i deras senaste matcher. West Ham prioriterade Europa League-slutspelet och därför blev det en rejäl besvikelse i truppen när de föll mot Bayer Leverkusen.

Laget står nu på fem raka matcher utan seger och har ett par riktigt svaga insatser i bagaget. De fallerade fullständigt i matchen mot Crystal Palace, som slutade hela 5-2. London-klubben ska vara tacksamma för poängen i den senaste omgången mot Liverpool, där motståndarna hade tillräckligt med chanser för att göra fler än deras två mål. Försvaret ser svajigt ut, men gästerna har ingenting att förlora vid det här laget, därmed tror vi på ett offensivt lutat bortalag. Det kan bli en svängande matchbild under söndagen!

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
Chelsea - West Ham
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.