Joakim Östman|4 maj, 2024, 09:27

Jag väljer att spela på Dubbeln i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Efter en tyngre period förväntar vi oss att Liverpool studsar tilllbaka. 

  • Båda lagen har gjort mål i det sju senaste Premier League inbördes mötena.

  • Liverpool har vunnit 76,4% av deras hemmamöten i Premier League.

  • Tottenham kommer från tre-raka förluster i Premier League.

  • Tottenham har släppt in nio-mål på deras tre senaste Premier League möten.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Inte räckt till

Så här var det inte tänkt att sagan skulle sluta när Jürgen Klopp i januari meddelade att han kommer lämna Liverpool efter säsongen. Länge levde hoppet om en trippel men under det senaste månaderna har titeldröm efter titeldröm förstörds. Liverpool kommer få nöja sig med ”enbart” en ligacup titel under Jürgen Klopp sista säsong och även fast man kan prata om otur hit och dit, är faktum att Liverpool inte räckte till när det gällde som mest.

Det uttalandet backar även underliggande siffror upp, framförallt sett till expected points har Liverpool säsongen i genom varit en bra bit bakom Arsenal och Manchester City. Tre-raka Premier League möten utan segrar är ett faktum och på söndagskvällen handlar allt om att studsa tillbaka för Liverpool.

Även fast vi inte pratat titelutmanare kring Tottenham kan vi även här konstatera att Spurs inte räckt till under det avgörande månaderna av säsongen. Det som var klang och jubel under inledningen på Ange Postecoglou tid i klubben har på sistone bytts ut mot poängtapp på poängtapp.

Under veckan inkasserade Tottenham deras tredje-raka förlust i Premier League när det förlorade ytterligare ett London-derby på kort tid mot Chelsea. Tottenhams chanser för Champions League spel kommande säsong ser därför allt mer minimala ut, ska Spurs lösa en topp-4 placering kommer det behöva gå rent under deras fyra avslutande omgångar.

Faller inte igenom

Liverpools titeldrömmar får sägas vara borta som vi tidigare nämt och således har de ur ett tabellmässigt perspektiv inte särskilt mycket att spela för. När det gäller Tottenham finns fortsatt en något mer rimlig chans att uppnå något under avslutningen, då tänker vi på topp-4 och isåfall måste Spurs vinna på söndagskvällen.

Det är förutsättningarna inför Liverpool – Tottenham och även fast det sett till motivation borde ge Tottenham en fördel, håller vi likväl Liverpool som givna favoriter. Sett till att det är Jürgen Klopp sista matcher som tränare för Liverpool har vi svårt att se detta fallera fullständigt. Liverpool är även ett mycket starkare lag och hemma på Anfield är de alltid ruggit starka.

Enbart spel på Liverpool saknar dock spelvärde och är det något dessa mötena brukar bjuda på är det mål. Liverpool samt Tottenham spelar båda en offensiv fotboll som öppnar upp för målrika och fartfyllda tillställningar. Det senaste sju Premier League inbördes mötena har resulterat i mål åt båda hållen och det synar vi fortsätter.

Hemma på Anfield ser vi likväl inte Liverpool lämna utan seger och här förväntar vi oss att Jürgen Klopp mannar studsar tillbaka. Givet förutsättningarna ges chansen till en fin dubbel, här klickas därför att Liverpool-vinner och att båda lagen gör mål till ett odds på 2.20!

fotboll, Premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 17:30
Liverpool - Tottenham
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.