Axel Olsson|4 juni, 2023, 10:15

Jag väljer att spela på X2 i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AFC Eskilstuna är fem raka.

  • AFC Eskilstuna har lyckats hålla tätt i deras två senaste matcher mot topplagen GAIS och Västerås.

  • Skövde har det kämpigt. Hittas på jumboplatsen.

  • Det har gått tio omgångar och Skövde har fortfarande inte vunnit.

Cementerad jumbo

Skövde har verkligen fått känna på det tuffa andra året. De klarade sig otroligt bra som nykomlingar ifjol när de slutade på en överraskande femteplats. Men Linderoths gäng har stött på allt mer bekymmer i inledningen av den här säsongen. Från att vara nära en kvalplats uppåt, till att ligga stensist i Superettan efter tio omgångar. Det kan vända snabbt och inledningen kan sätta prägeln på i stort sett hela säsongen.

De är fortsatt vinstlösa efter tio omgångar och det börjar bli en rejäl uppförsbacke för hemmalaget. Med den svaga poängproduktionen har de hela åtta poäng upp till kvalplatserna, samt tio poäng upp till säker mark. De fortsätter att spela med ett kompakt försvar och hoppas på fasta situationer framåt, men det har inte givit samma utdelning som tidigare. Motståndarna är mer medvetna om Skövdes styrkor och svagheter, saknaden av dimensioner i sitt spel är kanske den tydligaste svagheten. Formen ger inte särskilt mycket hopp och det är ett ångestladdat bottenmöte som väntar för deras del.

Överraskat mot topplagen

AFC Eskilstuna huserar också i botten men där är läget klart ljusare. De står på elva poäng vilket betyder att de har betydligt mer kontakt med lagen som befinner sig på säker mark. Formkurvan pekar åt rätt håll och gästerna har fått med sig några tunga poäng på sistone. AFC Eskilstuna har lyckats stänga igen bakåt trots att de har mött ett par av topplagen. AFC har spelat 0-0 i deras två senaste matcher mot tuffa Västerås och GAIS.

Det betyder att laget besitter en obesegrad svit på fem raka ligamatcher, notera att fyra av dessa fem matcherna har varit mot topp 5-lag i serien. Oerhört starkt facit från en tuff period som måste givit en rejäl självförtroende-boost till truppen. Det är verkligen något de kan bygga vidare på och nu är det bara offensiven som behöver komma igång. De har en ypperlig chans på både mål och poäng i måndagens batalj mot tabelljumbon. Formen talar inför det här mötet och vi väljer att syna gästernas sida som är på uppgång.

fotboll, Superettan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Skövde - AFC Eskilstuna
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.