Joakim Östman|4 juni, 2022, 08:17

Jag väljer att spela på Tampa Bay ML i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tampa Bay är ruggit starka hemma i Amelie Arena.

  • Tampa Bay är piskade att vinna Game 3 annars är uttåget nära.

  • Små marginaler skiljde lagen åt senast i Game 2 där Rangers tog en knapp seger.

  • Andrei Vasilevskiy har haft två sämre insatser i följd och jag förväntar mig att han studsar tillbaka i Game 3.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Slutar inte överraska

Inför Game 2 hade Rangers läge att gå upp till 2-0 i matcher med en seger och med det sätta sig i ett grymt läge inför fortsättningen. Likväl var det Tampa Bay som startade bäst och direkt fick gästerna möjlighet i numerärt överläge. Väl där tog det bara 9-sekunder in Nikita Kucherov överlistat Rangers-keepern och 0-1 var ett faktum. Rangers skulle dock ta sig tillbaka in i matchen och det genom en snabbreducering. Det genom Rangers-backen K’Andre Miller som med ett tillsynes taffligt avslut överlistade Andrei Vasilevskiy i Tampa Bay-målet. Rangers fortsatte också vara det något skarpare laget under den förstaperioden och bara fåtalet minuter innan periodpausen var det dags igen. Detta efter att Adam Fox frispelat Kaapo Kakko till öppet mål och därifrån gjorde den finska-forwarden inga misstag.

Rangers var därför laget i momentum inför mittenperioden och med 2-1 ledningen fortsatte hemmalaget att ösa på. Det var sett till hela matchen Rangers klart starkaste period och även fast Tampa Bay på inget sätt var dåliga var hemmalaget det starkare av de två. Likväl blev andraperioden mållös och inför den avslutande tredjeperioden hade vi en öppen match. Rangers skulle likt som i Game 1 dock få en smakstart på tredjeperioden och redan 1-minut in i perioden utökades hemmaledningen. Detta genom vår stekheta svenska-stjärna Mika Zibanejad som med målet gjorde hans tjugoandra poäng i slutspelet. Målet skulle också visa sig bli matchvinnande för även fast Tampa Bay stod för en väldigt stark forcering kom det aldrig närmare än till 3-2. Med det sagt knep Rangers andra raka segern och nu har överrasknings-gänget satt sig själva i ett grymt utgångsläge.  

Piskade att vinna

Vi kan fortsatt konstatera att detta Rangers-laget inte slutar överraska och att de efter två-spelade matcher skulle ha 2-0 i matcher var det få som trodde. Rangers har onekligen prickat formen perfekt och rätt spelare i laget är heta vilket alltid är avgörande i ett slutspel. Slående från när Rangers vann Game 2 jämfört med första mötet av matchserien var också att de denna gången spelmässigt faktiskt var det starkare av lagen. Med det sagt var det fortsatt små marginaler som skiljde lagen åt men Rangers var det bättre laget. Ser vi det från en Tampa Bay synvinkel kan vi konstatera att matchserien inte startat optimalt men än så länge är inget kört. Att förlora det två inledande matcherna på bortaplan är inget fiasko och jag anser fortsatt att Tampa Bay borde ses som favoriter i matchserien.

Det ska dock sägas att Game 3 på söndagskvällen kommer att bli nyckelmatch och faktum är att Tampa Bay är piskade att vinna. Sett till det inledande två matcherna har inte Tampa Bay varit dåliga men visst förväntar vi oss ännu lite mer. Vi ska även komma ihåg att Tampa Bay faktiskt var det bättre laget i Game 1 och med marginalerna på deras sida borde de vunnit det mötet. Hemma i Amelie Arena är Tampa Bay också ruggit starka och när det dessutom är piskade att vinna ser jag det som favoriter. Visst har Rangers imponerat stort och de har flertalet väldigt heta spelare men likväl ser jag inte det vinna tre raka matcher mot Tampa Bay. Givet dessa förutsättningarna klickas därför en Tampa Bay-seger i Game 3 och med det får vi återigen liv i denna matchserien!

Ishockey, NHL
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Tampa Bay - New York Rangers
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.