Axel Olsson|4 juni, 2023, 16:43

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Trelleborg har en god form med tre segrar och en oavgjord.

  • Trelleborg har gjort sju mål framåt i deras tre senaste.

  • Brage blandar och ger. BLGM-spelet har suttit i deras fyra senaste.

Förändring gav effekt

Trelleborg är ett lag som har ambitionen att vara med och konkurrera i toppen av Superettan. Med det sagt var klubben väldigt missnöjda med deras start av den här säsongen, så pass missnöjda att de kände att en förändring var nödvändig. Per Ola Ljung fick lämna sin tränarpost efter fem förluster i deras sex inledande ligamatcher. Tufft att ta ett sådant beslut och att försöka hitta en ersättare vid den här tidpunkten på säsongen.

Den tidigare assisterande tränaren Jacobsson tog över tillfälligt och det verkar ha givit den effekten som behövdes. Sedan Jacobsson tog över huvudansvaret har Trelleborg tre segrar och en oavgjord i deras fyra senaste. Spelet verkar ha lossnat och de kan blicka uppåt i tabellen igen efter den svaga starten. Det offensiva spelet har sett bra ut under Jacobssons styre och BLGM-spelet har suttit i deras tre senaste ligamatcher. Vi tror att Trelleborg fortsätter på samma spår med mål i måndagens batalj mot Brage.

Blandat och gett

Gästande Brage har blandat och gett i säsongens ligaspel. Inför säsongen var det svårt att avgöra hur det skulle gå för Brage som har pendlat mellan övre och nedre halvan under närmaste åren. Det har varit blandad kompott och Brage hittas med 14 poäng efter tio spelade omgångar. De befinner sig alltså en poäng framför Trelleborg i en tabell som är fortsatt väldigt jämn i mittenskiktet. Resultaten har kanske inte gått deras väg på sistone men det har iallafall varit händelserika matcher.

Brage har bjudit på böljande matchbilder där det blivit en del mål åt bägge hållen. De har löst BLGM-spelet i deras fyra senaste ligamatcher och det är ett spel som lockar inför måndagens batalj. Det var viktigt med en seger i senaste ligamatchen mot Östersund, särskilt då det grönklädda-laget avgjorde matchen i den 95:e matchminuten. Sådana segrar stärker lagmoralen och den trepoängaren kan bli nyttig för Brage framöver. Vi tror att sydkusten bjuder på böljande spel mellan Trelleborg och Brage!

fotboll, Superettan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Trelleborg - Brage
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.