Daniel Jacobsson|3 juli, 2024, 19:00

Jag väljer att spela på målskytt i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Dejan Joveljic har gjort fem mål på sina fem senaste starter.

  • LA Galaxy är i toppform inför derbyt.

  • Derbyn mellan LA-klubbarna brukar bli målrika.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Dagsformen lyser

Det väntar ett derby i Los Angeles mitt under rådande mästerskap. Copa America går av stapeln under tiden men det stoppar inte MLS. LA Galaxy och Los Angeles FC möter varandra på Rose Bowl under natten till fredag. Det här kommer att bli ett sevärt möte, var så säkra på det, så har ni möjligheten att stanna uppe eller rent av gå upp tidigare till jobbet är det här ett hett tips. Galaxy kliver in i det här derbyt med en av sina bättre formkurvor någonsin. Laget har ännu inte förlorat en match på hemmaplan den här säsongen. Det skall också tilläggas att dagsformen är superb med fyra raka segrar efter det två veckors långa uppehållet i början på juni.

Matcherna mellan dessa två brukar innebära mål i flertal. Senast vann Los Angeles med 2-1 men innan det kunde LA Galaxy glädjas efter en 4-2 seger. Hur det går den här matchen återstår att se, men vi kan åtminstone räkna med att toppklubbarna bjuder på en öppen och väldigt offensiv tillställning. Då är Dejan Joveljic ett namn att hålla ögonen på. Anfallaren, från Serbien, har öst in mål den här säsongen och har en lika fin dagsform som laget han spelar för. Serben har gjort fem mål på sina fem senaste starter.

Ligatrean i MLS

Precis som rubriken lyder så har vi ligatrean i MLS här. Los Angeles FC har tagit stora kliv sedan klubben grundades i oktober 2014. Nu är man ständigt med och hotar i toppen av ligan. Endast stjärnfyllda Miami och Cincinnati ligger före i tabellen inför derbyt den här fredagen. Precis som sin närmaste och största rival är man betydligt bättre på hemmaplan än på resande fot. Nu är det visserligen ett derby och publiken kommer från båda håll med mera. Det är lite annorlunda i den bemärkelsen men det är fortsatt ett lag som gillar att stå som värdar mer än att besöka.

Även Los Angeles har ett lag fyllt av stjärnor. Titta bara på Hugo Lloris i målet men även spelare som Mateusz Bogusz och Denis Bouanga, som är LA FC:s svar på Dejan Joveljic. Därmed är han målskytten att hålla koll på i bortalaget om man hellre går på den sidan i ett potentiellt målskyttspel. Som jag sa tidigare har den här typen av derbyn innehållit flertalet mål på sistone och kan mycket väl göra det igen. Hemmalaget är i mycket god form medans Los Angeles håller en hög klass oavsett dagsform.

fotboll, mls
|
units: 1/5 - spelstopp: 04:30
LA Galaxy - Los Angeles
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.