Daniel Jacobsson|4 juli, 2022, 14:34

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Isaac Kiese Thelin saknas.

  • Malmö har inte det rätta flytet.

  • Vikingur har bara släppt in ett mål på sina fem senaste matcher.

  • Malmö är klassen bättre men har inte samma flyt för att köra över islänningarna här.

  • Islänningarna kommer göra allt för att stå emot och fixa ett bra resultat.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 3 AH hos Lucky Sports

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Kopplingarna är flera

Malmö FF går in i årets Champions League-spel med en bedrövlig dagsform. I helgen förlorade man mötet med GIF Sundsvall och därmed går det inte att lita fullt ut på skåningarna här. Det är givetvis så att man är storfavoriter med rätta, men när man återigen saknar Kiese-Thelin och har en tung förlust i ryggen är det inte mycket som talar för en ren och skär utklassning här. Malmö har heller inte lyckats få igång säsongen som man velat eftersom skador och annat påverkat väldigt mycket. I seriespelet ligger man på en svag placering och det lär bara bli bättre i slutet av säsongen. Poängen måste in men först är det fokus på CL-spelet.

Milos Milojevic, ny tränare för säsongen, har inte fått någon dunderstart på säsongen direkt. Kritiken växer och det är väldigt viktigt att laget börjar prestera på en högre nivå. Den här klubben har målsättningar likt ingen annan i Sverige och då är det inte alls för tidigt att börja här och nu. Tränaren har en tidigare historia i just Vikingur Reykjavik och det lär betyda att han har järnkoll på motståndet, precis som Kari Arnason, Vikingurs sportchef, har på MFF.

Inte helt okända

Isländska Vikingur Reykjavik har kvalificerat sig till MFF-matchen genom att slå ut Levadia Tallinn och Escalades. Nu väntar ett betydligt tuffare motstånd men det finns klass även i det här laget. Laget vann den isländska ligan ifjol och har bland annat spelare som Oliver Ekroth, fd Degerfors, i laget. Förutom Ekroth är även tidigare MFF-spelaren Kari Arnason med i det här laget. Mittbacken har vunnit SM-guld med skåningarna och även spelat Champions League, men efter några säsonger med Vikingur bestämde han sig för att lägga skorna på hyllan. Nu är han sportchef för laget och där har vi svaret på att det finns svensk touch i klubben.

En annan koppling är just Milos Milojevic, MFF-tränaren, som vi nämnde tidigare. Han startade sin tränarkarriär i just Vikingur och Island och tog sedan steget ut därifrån. Det här är därför lite av en derbytillställning för vissa och det blir ett skandinaviskt möte som lär ha väldigt mycket underhållning i sig. Islänningarna har gjort det väldigt bra på senare tid och bara släppt in ett mål på sina fem senaste matcher. Kan man hålla tätt mot MFF? Eller åtminstone stå emot tillräckligt för att hålla ner siffrorna inför returen nästa vecka så är det ett stort plus. Under 3 AH är ett spel som klickas inför uppgiften.

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Malmö - Vikingur
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.