I matchen på Borås Arena under måndagskvällen hittar vi ett spel med mycket fint värde i kortkolumnen. Hemmalaget Elfsborg är mycket hetlevrade och drar också på sig många gula kort, vilket jag tror man även gör när Djurgården kommer på besök.

Match: Elfsborg – Djurgården (Allsvenskan) | Speltips: Flest kort: Elfsborg | Odds: @1.80 | Units: 4/5 | Spelstopp: 19:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Ett gäng busar

Elfsborg är otroligt benägna att dra på sig kort den här säsongen i Allsvenskan och med ett mycket dystert facit, bortsett från segern mot Kalmar senast, så drar man även på sig en del kort i ren frustration när det på senare tid har gått hack i maskineriet. 42 gula kort och tre röda kort på 17 matcher gör att man leder statistikligan både för gula och röda kort, ett facit som bara det ger värde till det här spelet. Det som också i mina ögon ger spelet värde är att det inte är någon unik spelare som står för många av korten. Ingen Elfsborgspelare ligger med i toppen av den ligan, istället är det helt enkelt så att flera spelare är benägna att ta kort, något som tränaren Jimmy Thelin måste jobba bort, annars går det som sagt ibland för långt och leder till röda kort.

En anledning till att man tar så många kort är att man har problem med kvaliteten i backlinjen i mina ögon. Ser vi enkom till Elfsborgs försvarare så står man för 14 av 42 gula kort hittills och vänsterbacken Simon Strand är den som står för flest så här långt med sina fem. Mittlåset har problem och Stian Gregersen ser inte alls bra ut, det ser helt enkelt klumpigt ut när norsken spelar och det leder till att kort behöver tas. Bredvid sig i mittlåset finns antingen Gustav Henriksson eller nyförvärvet från Jönköping Alex Portillo. Portillo har hittills tagit två kort på två matcher medan Henriksson som spelat från och till under säsongen också tagit flertalet kort. Elfsborg saknar kvalitet i defensiven vilket ofta leder till att mittfältare eller försvarare drar på sig gula kort.

Chans på serieledning

Medan Elfsborg är ett lag som saknar harmoni för tillfället så är Djurgården ett av de lagen med bäst harmonin i hela ligan. Man har inget Europaspel att fokusera på och gör man jobbet och tar med sig tre poäng från Borås så kommer Djurgården leda ligan efter 18 spelade omgångar av Allsvenskan. Främsta konkurrenterna AIK och Malmö är fortfarande kvar i europaspelet och har hittills inte lyckats kombinera Allsvenskt spel med europaspel på ett bra sätt och båda lagen har tappat flertalet poäng på senare tid. Djurgården spelar med fart och med individuell skicklighet, något som Elfsborgs försvar kommer att ha problem med och som borde leda till att Boråslaget tar fler kort i den här matchen.

Djurgården är också till skillnad från Elfsborg inte alls benägna att ta mycket kort. Endast 23 kort på 17 spelade matcher, tredje minst i ligan och snittet håller man under två kort per match både sett till hela säsongen, men också sett till endast bortamatcher. Ett rött kort har man ådragit sig, inget att egentligen anmärka på. Djurgården är helt enkelt inte lika hetlevrade som Elfsborg och man besitter också bättre kvaliteter i laget. Jag förväntar mig en matchbild som Djurgården för vilket bör innebära större chans till kort för Elfsborg.

Speltips: Flest kort: Elfsborg

Elfsborg är Allsvenskans mest kortbenägna lag och när Djurgården kommer på besök tror jag domare Mohammed Al Hakim kommer dela ut fler kort till Elfsborg än Djurgården, här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Elfsborg har tagit flest gula kort i hela Allsvenskan.

  • Elfsborg har tagit flest röda kort i hela Allsvenskan.

  • Elfsborg har en backlinje med problem, hittills 14 gula kort och två röda kort för försvararna.

  • Djurgården har tagit tredje minst kort i ligan.

  • Djurgården har chans på serieledning och vill föra spelet, Elfsborgs försvar kommer synas rejält.

Högst odds hittade jag 4/8 kl 10:00 hos Unibet som ger 1.80. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.