Match: Dalkurd-Ljungskile (Superettan) | Speltips: Dalkurd | Odds: 1,65 | Spelstopp: 18:59 | Spelbolag: Bethard

Härlig vinst igår på under 2,5 mål i Helsingfors-Göteborg, kan dock erkänna att jag blev lite smått orolig när 0-2 kom i 80:e minuten. Trodde aldrig vi skulle få 2,00x degen på den med tanke på alla skador lagen hade, men det är bara att tacka och ta emot!

Dalkurd överraskade de flesta under första delen av säsongen när man tog poäng matcher efter match och vann allt som oftast. Nu har man dock halkat efter en aning i tabellen då man inte vunnit på fyra raka matcher, under dessa matcher har det blivit tre oavgjorda och en förlust. Det ser ut att bli kostsamt då de övriga topplagen dragit ifrån och ska man ta sig till Allsvenskan så gäller det att börja vinna matcher. Faktum är att jag tror inte det är formen som är speciellt dålig utan det beror nu snarare på att man mött topplag under de fyra senaste matcherna, två matcher mot Värnamo och en mot AFC United. Det är inga lätta matcher och att man tagit poäng i dessa tycker jag inte man ska skämmas över alls.

Nu möter Dalkurd ett Ljungskile där formen pekar spikrakt nedåt, man har endast vunnit EN bortamatch på hela säsongen och resten har man förlorat. Om man kollar facit överlag så är det också skrämmande dåligt med endast en seger på de 12 senaste matcherna. Jag tror inte Ljungskile kan sätta emot något ikväll mot ett toppjagande Dalkurd som kommer ge allt för segern. Ljungskile är alldeles för dåliga och då framförallt på bortaplan där man förlorat iprincip alla matcher man spelat under året.