Match: Albanien-Makedonien (VM-kval) | Speltips: Albanien | Odds: 1,85 | Spelstopp: 20:44 | Spelbolag: LeoVegas

Ja vad ska man säga om gårdagen? Hörnorna i Litauen-Slovenien satt fint men samtidigt så svek Kristianstad oss, för andra dagen i rad blir det 50% av spelen som sitter. Formen är tyvärr inte bra just nu, hoppas att det vänder idag.

Registrera dig hos LeoVegas

Albanien bör vara ett klart bättre lag, man tog sig till EM i sommar och har ett klart intressant lag. Gruppen man befann sig i under EM-kvalet var på förhand en väldigt svår grupp men man överraskade stort och tog sig vidare genom andraplatsen. Under gruppspelet hann man med att slå Portugal och Serbien samt spela oavgjort mot Danmark två gånger, fyra matcher där man imponerade stort. Väl under EM så gjorde man det ännu bättre trots att man förlorade två av tre matcher. Knappa förluster mot både Frankrike och Schweiz samt en seger mot Rumänien, alla tre matcher spelade man taktiskt väldigt bra.

Albaniens motståndare Makedonien var däremot inte ens i närheten av att ta sig vidare till EM, det var förlust på förlust under kvalet. Enda segern man tog var mot den lilla nationen Luxemburg men det var verkligen knappt, 3-2 slutade den matchen och i returmötet förlorade man. Totalt blev det 4 poäng under hela gruppspelet trots att det var flera länder som man kan tycka att man borde haft större chans mot. Truppen är utan tvekan bra mycket sämre än Albaniens och jag tvivlar på att man blivit bättre sedan förra kvalet.

Albanien kommer senast från ett EM där man presterade riktigt bra med tanke på vilka länder man mötte, med lite flyt så skulle man faktiskt kunnat ha tagit sig vidare till kvartsfinalen. Jag kan garantera att laget är inställda på att ta sig till VM vilket inte bör vara någon omöjlighet om man fortsätter som man gjort under de senaste åren. Makedonien bör inte ha en chans här, truppen är klart sämre, totalt fiasko i EM-kvalet och inget talar för att trenden ska vända och dessutom spelar man på bortaplan mot ett starkt Albanien. Jag testar Albanien till 1,85x pengarna hos LeoVegas!

Registrera dig hos LeoVegas