Joakim Östman|5 januari, 2022, 10:01

Jag väljer att spela på Atalanta i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i tre av det fyra senaste inbördes mötena.

  • Atalanta har en enormt hög hösta nivå.

  • Torino har haft det väldigt svårt på bortaplan.

  • Atalanta har en bättre trupp och ska vara favoriter.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Atalanta att vinna hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Viktig omstart

Sjutton omgångar in av serien fastslog många med mig att Atalanta såg ut att vara en titelutmanare. Atalanta var uppe i sex raka segrar i Serie A och de var även obesegrade i deras tio senaste matcher i ligan. Då kom smällarna i det två avslutande matcherna inför uppehållet, Där Atalanta först förlorade på hemmaplan mot Roma för att sedan tappa poäng mot bottenlaget Genoa. Trots att det inte är någon skam att tappa poäng likt detta, måste dock Atalanta vinna denna typen av matcher om de ska utmana om titeln på allvar. Vi får därför ifrågasätta om vi drog för snabba slutsatser med att fastslå Atalanta som en riktig utmanare till säsongens Scudetto. Det är heller inte första gången Atalanta tappar poäng när de har sett ut vara ett lag att verkligen ta på allvar i en titelstrid. Det blir därför verkligen viktigt för Atalanta att få en bra start igen när Serie A återigen drar igång.

Torino har under första halvan av säsongen cementerat sig som ett mittenlag i serien. Det har stundtals sett väldigt bra ut och då framförallt på hemmaplan där Torino har plockat det flesta av deras poäng. Spelet på bortaplan har dock varit för svagt, ska Torino utmana högre upp i tabellen är det något tränare Ivan Jurić behöver få ordning på. Torino avslutade med en förlust i sista matchen inför uppehållet, då Inter blev numret för stora på San Siro. Likväl stod Torino för en bra insats och de har ett kvalitativ lag som kan ställa till problem för det flesta lagen i serien.

Tufft på bortaplan

Torino har som sagt haft väldiga problem i spelet på bortaplan där de endast lyckats vinna en av deras nio spelade matcher. Torino har tagit tjugo av deras tjugofem inspelade poäng på hemmaplan. Atalanta har haft motsatta problem då deras spel på bortaplan har varit briljant medans spelet hemma i Bergamo inte kommit upp i samma nivå. Atalanta har bara mäktat med tre segrar på nio spelade hemmamatcher. Ska de vara med i toppen när säsongen summeras behöver det bli en rejäl förbättring på hemmaplan. Sett till detta håller jag ändå Atalanta som givna favoriter i detta mötet framförallt på grund av Torinos oförmåga hittills på bortaplan.

Atalanta har även haft tämligen lätt för Torino den senaste säsongen och de har vunnit tre av det fyra senaste inbördes mötena. Atalanta har en enormt hög högsta nivå och hittar de den kan inte många lag stoppa Gasperinis-bygge. Atalanta har heller inte råd att tappa fler poäng i matcher likt denna om det ska hänga på Inter uppe i toppen. Sett till säsongen har Atalanta presterat på en betydlig högre nivå och deras lag är klart starkare än Torinos. Givet dessa förutsättningarna känns därför spelet självklart, här tar Atalanta tre viktiga poäng i omstarten av Serie A.

fotboll, Serie A
|
units: 3/5 - spelstopp: 16:30
Atalanta - Torino
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.