Joakim Östman|5 januari, 2022, 10:00

Jag väljer att spela på Fiorentina i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i två av det tre senaste inbördes mötena.

  • Fiorentina är starka hemma på Artemio Franchi.

  • Fiorentina har vunnit fem av deras sex senaste matcher.

  • Fiorentina har ett starkare lag och är givna favoriter.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Fiorentina att vinna hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Formstarka före uppehållet

Första halvan av säsongen är spelad och när vi nu återvänder för andra halvan Serie A säsongen, kan vi fastslå att torsdagens hemmalag Fiorentina har imponerat. Med en sjundeplats i tabellen har Fiorentina häng på europaplatserna vilket måste ses som målet för det relativt nya ägarna i klubben. Ledda av Europas kanske hetaste anfallare Dušan Vlahović har Fiorentina spelat en offensiv fotboll som charmat det flesta. Formen före uppehållet var onekligen stark där Fiorentina vann fem av deras sex avslutande matcher. Mycket ser intressant ut för Florens-laget och med ägare som är villiga att satsa blir det fortsatt spännande att följa utvecklingen.

Även gästerna Udinese hittade formen innan uppehållet efter deras tränarskifte. De vann deras två avslutande matcher där förvisso segern mot Crotone kom i den italienska cupen. Likt det senaste säsongerna kan vi fastslå att Udinese även under första delen av Serie A säsongen varit väldigt svårslagna. För att ytterligare poängtera detta kan vi konstatera att Udinese med deras åtta kryss är laget i Serie A som spelat mest oavgjort. Inför omstarten hittas Udinese på en fjortonde plats och tränare Gabriele Cioffis måste hitta ett sätt att omvandla deras oavgjorda matcher till fler trepoängare, om Udinese ska lyckas avancera uppåt i tabellen under våren.

Dušan Vlahović

Att summera Fiorentinas säsong hittills utan att nämna Dušan Vlahović vore omöjligt. Den unga Serbiska anfallaren stod för mest gjorda mål i Europas topp-5 ligor under kalenderåret 2021. Vilket onekligen gjort att han är väldigt het för ett klubbyte och ryktena fortsätter komma varje dag om en möjlig flytt. Likväl har Fiorentina fortsatt kvar deras guldklimp när vi nu åter är redo för omstarten av Serie A. Med Dušan Vlahović i laget kan Fiorentina i princip vinna mot varenda lag i serien och inför hemmamötet mot Udinese är de således även favoriter. Udinese har heller inte imponerat nämnvärt i spelet på bortaplan under säsongen där de hittills bara vunnit två matcher.

Jag anser att Udinese trots två raka segrar behöver bevisa mer efter deras tröga period innan tränarskiftet. Fiorentina har visat upp en jämn och hög nivå hittills under säsongen och här ser jag att Udinese får det tufft. Hemma på Artemio Franchi har Fiorentina dessutom varit väldigt starka, där har de vunnit sex av deras sju senaste matcher. Fiorentina har ett starkare lag än torsdagens motståndare Udinese, ska Florens-laget dessutom ha ambitioner på europaplatser är detta matcher som måste vinnas. Givet dessa förutsättningar synar jag att Fiorentina vinner matchen och med det får en bra start på vårsäsongen.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Fiorentina - Udinese
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.