Joakim Östman|5 januari, 2022, 10:01

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet satt i säsongens första inbördes möte.

  • Lazios fem senaste Serie A matcher har alla resulterat i att båda lagen gjort mål.

  • Fyra av Empolis fem senaste matcher har resulterat i att båda lagen gjort mål.

  • Lazio har gjort mål i 89% av deras hemmamatcher i Serie A denna säsongen.

  • Empoli har gjort mål i 89% av deras bortamatcher i Serie A denna säsongen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Överträffat förväntningarna 

Inför omstarten kan vi konstatera att Empoli har överträffat allas förväntningar så här långt in på säsongen. Empoli kan inte nog berömmas över prestationen de hittills stått för i Serie A. Formen innan uppehållet var även strålande och Empoli är obesegrade i sex av deras sju senaste matcher. De har dessutom vunnit fyra av dessa sju matcherna och inför mötet mot Lazio är Empoli ett självsäkert gäng. Lazio kommer verkligen behöva se upp i detta mötet, då Empoli redan under säsongen överraskat med segrar mot topp-lag som Juventus, Fiorentina och Napoli. Något överraskande har Empoli även hittills under säsongen presterat bättre på bortaplan än hemma på Castellani. Här vill Empoli fortsätta deras fina bortaform när de åker till huvudstaden för mötet mot Lazio.

Hemmalaget Lazio har minst sagt haft en stökig första halva av säsongen. Det fortsätter nu deras projekt med Maruzio Sarri som klev in som ny tränare i klubben under sommaren. Ändringarna i spelet från tidigare tränare Inzaghi till Sarris sett att spela fotboll har inte varit helt lätt för Lazio. Det ska dock sägas att trots ett något knackande spel är ändå Lazio med i racet om europaplatserna. Inför omstarten hittas Lazio på en åttondeplats med trettioen inspelade poäng. Maruzio Sarri fortsätter nu resan med hans lag och jag skulle bli förvånad om Lazio inte fortsätter ta steg i rätt riktning under våren.

Målspelet väljs

Som vanligt denna tiden på året finns det en hel del rykten och spekulationer kring lagens spelare. I Lazio verkar nyckelspelare som Luis Alberto och Francesco Acerbi vara påväg bort från klubben, där den sistnämnda har hamnat i en ordentlig dispyt med Lazios supportrar. Fortsättningen följer kring detta men inför omstarten finns fortsatt båda dessa spelare i Lazios trupp. Lazio avslutade snyggt inför uppehållet med två segrar och inför mötet mot Empoli ska de ses som knappa favoriter. Empoli har likväl ingen anledning att känna sig underlägsna med tanke på deras fina säsong hittills. Endast fyra poäng skiljer lagen åt och en öppen match är att vänta på Stadio Olimpico.

På grund av detta siktar jag in mig på ett målspel och då att båda lagen gör mål i matchen. Första mötet mellan lagen slutade 1-3 till Lazio, likväl har mycket skett i båda lagen sedan dess. Lazio har under säsongen varit ett av Serie A offensivaste lag ledda av lagkaptenen Ciro Immobile, som alltid nosar fram mål och målchanser. Lazio har stått för tjugofemål på deras nio spelade hemmamatcher men de har även släppt in mål i 78 % av dessa matcherna. Även Empoli är ett offensivt skickligt lag och det har hittat nätet i 89% av deras bortamatcher där de som tidigare nämt varit oerhört starka. Jag är därför övertygad om att det smäller åt båda hållen i detta mötet och givetvis klickas BLGM-spelet!

fotboll, Serie A
|
units: 3/5 - spelstopp: 14:30
Lazio - Empoli
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.