Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Senast lagen möttes hittade båda lagen nätet.

  • Spanien har gjort mål i sju raka matcher.

  • Italien har gjort mål i sjutton av deras arton senaste matcher.

  • Italien är i väldigt fin form och är obesegrade i 36 raka matcher.

  • Båda lagen ligger inne med en enorm spets i offensiven.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Repris 

Mötet mellan Italien och Spanien i Nations League blir en repris av EM semifinalen från i Somras. Den gången blev det en extremt dramatisk match som var tvungen att avgöras på straffar efter 1-1 under ordinarie tid. Italien gick till slut segrande från straffläggningen och vann sedermera också Europa Mästerskapet. Nu ställs lagen mot varandra igen när Nations League ska avgöras. Italien kliver in i matchen med en oförskämt bra streak på 36 spelade matcher utan nederlag. Vilket är nytt världsrekord, de fixade Italien med krysset borta mot Schweiz under föregående landslagssamling. Lägg där till att Italien är regerande Europa mästare, man kan konstatera att de är ett landslag som mår väldigt bra. I senaste landslagssamling för Italien fick vi se ett något vinstmätt Italien. Där de bara lyckades få med sig två oavgjorda resultat i VM-kvalet. Dock i sista matchen innan spelarna återvände hem till klubblagen, tvålade Italien dit Litauen i en träningsmatch med hela 5-0 och visade återigen klassen.

Spanien åker till Italien något tilltufsade efter en svagare samling senast där de förlorade mot vårt svenska landslag. Spanien hade inte förlorat en VM-kval match på 66 år. Spanien vann dock det två efterkommande matcherna efter förlusten mot Sverige. Trots det fick Spanien enormt mycket kritik i hemlandet där kravet är att varje match ska vinnas. Framförallt är det tränaren Luis Enrique som kritiserats hårdast. Då man anser att spelet och resultaten inte varit tillräckligt bra.

Offensiv spets

Trots kritiken kan vi ändå konstatera att Spanien är ett väldigt starkt landslag och absolut kan utmana Italien i detta mötet. Det kryllar av kvalitet i båda dessa nationerna och antal spetsspelare att välja mellan finns det gott om. Det gör detta mötet högintressant, när dessutom en titel står på spel är dessa lagen alltid motiverade. Italien bör ses som knappa favoriter i matchen med hemmaplansfördelen. Jag anser dock att Italien inte är tillräckligt stora favoriter för spelet på Gli Azzurri ska locka. Vilket gör att jag istället kikar närmre på ett målspel i denna matchen.

Med den offensiva kvalitet som finns i lagen kommer det skapas chanser åt båda hållen. Vilket också var fallet när lagen senast mötes under sommarens EM. Där hittade båda lagen nätet och det fanns chanser för att bli ännu mer mål än det tillslut blev. Det är dessutom väldigt sällan dessa lagen lämnar en match utan att göra mål framåt. Spanien kliver in i matchen med mål i det senaste sju matcherna. Italien har också ett väldigt starkt målfacit med mål i sjutton av deras arton senaste matcher. Mål räknar jag med i denna semifinalen därav blir mitt spel att båda lagen hittar nätet.

fotboll, Nations league
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Italien - Spanien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.