Jag väljer att spela på att det blir under 5,5 mål i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tingsryd har endast gjort fem mål framåt hittills.

  • Tingsryd löste spelet i sin enda hemmamatch hittills.

  • Tingsryds defensivt har varit katastrof och nu kommer fokuset vara på att stänga bakåt.

  • Modo har inlett bra och här kan man spela utan större press och fokusera på att inte släppa till bakåt och utnyttja lägena framåt.

  • Modo har gjort bra värvningar på backsidan och ser stabila ut bakåt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 5,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Katastrofal start

Tingsryd har inlett serien på ett bedrövligt sätt och även om de första matcherna mot Västerås och BIK Karlskoga var tuffa motståndare så var förlusten mot Almtuna senast med hela 7-2 inget annat än oförsvarbart. Man har problem i båda ändarna av banan och vi såg exempelvis i den senaste hemmamatchen mot BIK Karlskoga, att man endast gjorde ett mål framåt och således löste sig spelet. Endast fem mål framåt på tre spelade matcher visar på en offensiv som har problem att göra mål och detta tycker jag verkligen talar för vårt spel i den här matchen, för nu kommer fokuset ligga på defensiven och således tror jag offensiven blir ytterligare lidande.

För defensiven är hittills ett stort problem för Tingsryd, 16 insläppta mål på tre matcher ger ett snitt på över fem insläppta per match. Nu kommer fokuset vara på att stänga igen defensiven och försöka kontra ner Modo i den här matchen. Jag tror man håller nere antalet insläppta mål, man kommer komma ut taggade. Frågan är hur många mål man gör framåt? Offensiven som redan är svag kan bli mer lidande och då är känslan att vi ser en målsnål tillställning framför oss i Nelson Garden Arena.

Bra reaktion på en svag premiär

Modo inledde med en svag premiär mot Västervik där en förlust med 5-2 var allt annat än orättvist. Två matcher framför sig då på hemmaplan mot samma Västervik och sedan bottentippade Kristianstad. Otroligt viktigt för Modo att man nu lämnar dem med två raka segrar och vind i seglen. Tror Modo kan åka till Tingsryd här och vinna av bara farten och sedan räkna ner de fyra första matcherna som mer än godkända. Medan Tingsryds försvar har sett dåligt ut så har Modos sett ganska bra ut senaste två matcherna. Nolla mot Västervik i omgång två, där spelet också löste sig och jag tror man ser vikten av att inte bjuda på någonting bakåt här och hur det kan leda till tre nya poäng.

Modo har också fått igång sina spetsspelare hittills och flera har gjort poäng, vilket är viktigt för laget när målet är att få en stabilitet som man saknade förra säsongen. Även på backsidan så har man förstärkt på ett bra sätt och man har sett stabila ut senaste matcherna. Viktigt att inte låta Tingsryd skölja över dem här från start utan att fokusera defensivt och sedan utnyttja de lägen som kommer att ges från ett Tingsryd som saknar självförtroende.

ishockey, hockeyallsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Tingsryd - Modo
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.