Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i fyra av deras fem senaste inbördes möten.

  • Fortuna Sittard har släppt in hela 20 mål på sju ligamatcher.

  • Överspelet har suttit i fem av Sittards sex senaste ligamatcher.

  • PEC Zwolle kommer senast ifrån en 5-1 förlust mot FC Twente.

  • Majoriteten av klubbarna i Nederländerna försöker att spela en offensiv och fartfylld fotboll. Detta tenderar till att det ofta blir böljande matcher där båda lagen skapar mycket chanser framåt men betydligt mer sårbara bakåt.

Offensiv fotboll

Den nederländska högstaligan har varit ett perfekt ställe att utvecklas på för många storspelare. Ligan består främst av yngre talangfulla spelare vilket även kännetecknas i själva spelet. Majoriteten av de nederländska klubbarna vill spela en offensiv och fartfylld fotboll, vilket gör att steget ifrån ungdom till senior blir en aningen lättare att ta. Den offensiva fotbollen som klubbarna vill spela brukar alltså leda till målrika matcher där spelet böljar åt båda hållen.

Eredivisie har ett väldigt högt målsnitt per match generellt och det är just mål vi ska fokusera på inför fredagen. Hemmalaget Fortuna Sittard har parkerat sig längst ner i tabellen efter sju spelade omgångar. De inledde med en förlust i premiären sedan har den negtiva trenden hållit sig under en alldeles för lång period. Hemmalaget har släppt in hela 20 mål på deras sju ligamatcher, vilket är näst flest i hela ligan såhär långt. Försvarsspelet har varit obefintligt i flera ligamatcher och tränaren Kevin Hofland har verkligen fått sig en tuff start i den nya klubben.

Chans att klättra i tabellen

På motståndarsidan hittar vi gästande PEC Zwolle under fredagskvällen. Bortalaget har gått bättre än tabelljumbon Fortuna Sittard i upptakten av den nya ligasäsongen. Zwolle är en klubb som brukar främst husera på den nedre halvan av tabellen, vilket även är fallet den här säsongen. I skrivande stund hittas gästerna på en elfteplats med sex inspelade poäng.

Men deras facit har inte varit något att hänga i granen heller. De innehar en vinst, tre oavgjorda och tre förluster efter sju spelade omgångar i Eredivisie. Men nu ställs de alltså mo tabelljumbon och det är en ypperlig chans att klättra i tabellen för PEC Zwolle. Målrika matcher har vi även fått uppleva från bortalagets håll, de kommer senast ifrån en 5-1 förlust mot FC Twente. Överspelet har suttit i fyra av deras fem senaste inbördes möten!

Speltips.se ger tipset:

Över 2.5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 4/11 kl 13.35

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.