Jonathan Erlandsson|4 november, 2022, 23:56

Jag väljer att spela på bortalaget och över 2.5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Helsingborg har haft en bedrövlig säsong och åker ur.

  • Hammarby har gjort nästflest mål i serien.

  • Helsingborg har varit seriens sämsta hemmalag med endast nio inspelade poäng.

  • Linan har gått in Helsingborgs tre senaste hemmamatcher.

  • Hammarby vann vårens möte med 2-1.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allsvenskans sämsta hemmalag

Sista omgången av årets allsvenska går av stapeln på Olympia när ett redan degraderat Helsingborg tar emot redan Europaklara Hammarby.
Att HIF ramlar ner till Superettan för tredje gången sedan 2016 år naturligtvis ett stort fiasko för skåningarna, men ett fullt rättvist sådant. Laget har endast spelat in 17 poäng och målskillnaden ligger på 22-50. Hemmaspelet har varit under all kritik och laget är med sina nio inspelade poäng sämst i Allsvenskan på eget gräs. Endast två segrar har man mäktat med och man har fått se sig besegrade hela nio gånger.
Hammarby däremot har varit ett Sveriges bästa lag den här säsongen och har redan säkrat tredje platsen. 58 mål framåt och 27 bakåt vittnar om att man ofta är involverade i målrika matcher.

Formen är bedrövlig för HIF som står med sju raka förluster. Hela fyra av dem är på hemmaplan och vi kan konstatera att Olympia varit långt ifrån det fort man hade behövt för att klara sig kvar.
Talangen Amin Al-Hamawi har dock varit ett glädjeämne för skåningarna på slutet och artonåringen har gjort mål i de två senaste hemmamatcherna.
Laget har dessutom offensiva spelare som Taha Ali, Amar Muhsin och tidigare bajaren Abbe Khalili som kan hota Bajens till tider nonchalanta försvar.

Stark offensiv

Debutsäsongen för tränaren Marti Cifuentes får sägas vara fullt godkänd då spanjoren tagit laget tillbaka till den absoluta toppen. Laget spelar Allsvenskans kanske bästa fotboll och brukar dominera matcherna. Problemet har dock varit att man haft svårt med lågt stående försvar i framförallt toppmatcherna och inte klarat av att skapa lika många farliga målchanser.
Bajen gör trots detta nästflest mål i serien och det är framförallt botten- och mittenlagen som fått sota för det.
Förra helgen var man tillbaka i vinnarspåret igen då man besegrade Kalmar med 4-2 på hemmaplan. Dessförinnan hade man slarvat bort chanserna om högre placeringar med två svaga insatser, men man knöt näven i fickan och säkrade lilla silvret.
Gustav Ludwigsson är förtillfället stekhet och gjorde två nya mål mot Kalmar och har nu gjort tre mål och tre assist sista fem matcherna. Bajen har även ett antal andra offensiva spelare som vill avsluta säsongen snyggt och Veton Berisha, som haft det riktigt tungt med målgörandet hoppas såklart, att han likt Selmani förra säsongen skall få det att lossna rejält i sista matchen.

Sista omgången brukar kunna innebära målfester om lagen inte har något att spela för. Förmodligen vill Bajen avsluta snyggt här och jag blir inte förvånad om man löser linan på egen hand och således känns överspelet plus en Bajen seger givet här.

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 15:00
Helsingborg - Hammarby
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.