Daniel Jacobsson|5 november, 2021, 09:05

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fem raka Manchester-derbyn.

  • Pep Guardiolas matchplan brukar bli upplagda för mållösa tillställningar i dessa derbyn.

  • Manchester City kommer dominera matchbilden med bollinnehav och förhoppningsvis ställa fram ett starkt försvar.

  • Cristiano Ronaldo kommer säkerligen få sina lägen i den här matchen, men försvaret han möter är tufft och välspelat.

  • Manchester United kommer förmodligen behöva förlita sig på omställningar, inte lika heta där som vanligt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 3.5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Kniven mot strupen – igen

Läget kvarstår för Ole-Gunnar Solskjaer och gänget. Varje omgång, varje match och varje uppgift är som en final. Det behövs segrar och när spelschemat är såpass tufft som det är, så är en seger värd så mycket mer än vanligt. Precis som många gånger tidigare under Cristianos comeback-tid i Manchester United var det han som sköt in den viktiga kvitteringen, som räddade skinnet på väldigt mycket, men framförallt sin manager. Ole-Gunnar är fortsatt kritiserad, men ser ut att få fortsatt förtroende från sin klubb åtminstone. Här kan han antingen styrka sina aktier, eller så ligger han på botten – återigen.

Manchester United lär gå ut och vara tokladdade för den här matchen. Alla är medvetna om hur mycket den betyder och på Old Trafford hoppas man kunna få med sig publiken i ryggen. En spelare som dock kommer saknas under matchen är Raphael Varane, som fick gå ut med skada senast. En otroligt tung förlust om han så bli bredvid. Det samma gäller andra mittbackskuggar, där även Victor Lindelöf haft skadeproblem och Harry Maguire varit väldigt svag senaste tiden. Bakåt kan man få det tufft, men man lär ställa sig lågt i sitt försvar.

Styr matchbilden

Pep Guardiola och Manchester City tog en väntad, men mycket viktig, seger mot Club Brugge i veckan. Det blev målfest och en övertygande 4-1 seger mot ett lag som i övrigt imponerat hittills. Guardiola valde precis som vanligt och väntat att rotera kraftigt i elvan, vilket jag förmodar påverkar uttagningen i Manchester-derbyt i helgen. Kevin de Bruyne är hans nummer etta och han kommer säkerligen starta derbyt efter att ha fått vilan i veckan. Hur som helst, här saknas Aymeric Laporte i backuppsättningen, något som dock inte slår lika hårt som hos hemmalaget. John Stones ersätter förmodligen där.

Som rubriken lyder är detta en match som gästerna på Old Trafford förmodligen dominerar med sitt bollinnehav. Manchester United kommer säkert kunna skapa en del tryck mot gästernas mål emellanåt, men framförallt är det Pep och hans gäng som styr. Det tror jag kan bli giftigt i det här mötet och det kan säkert bli så att Manchester City avgör derbyt på grund av detta, i och med att United har osäkra kort i defensiven. Jag riktar dock in mig på det målsnåla mötet här, då jag tror Manchester City lär spela av en del tid med boll, innan man gör flertalet mål i den här typen av möte. Underspelet klickas.

fotboll, premier league
|
units: 3/5 - spelstopp: 13:30
Manchester United - Manchester City
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.