Joakim Östman|5 november, 2022, 10:03

Jag väljer att spela på Real Betis i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Real Betis har vunnit fem av deras sex spelade La Liga matcher hemma på Benito Villamarin.

  • Real Betis har imponerat under säsongsinledningen och är en klubb i medvind.

  • Sevilla har endast vunnit två av deras tolv spelade La Liga matcher.

  • Sevilla hittas på en nedflyttningsplats efter katastrofal säsongsinledning.

  • Real Betis kommer från tre raka segrar där även nollan bakåt varit intakt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Real Betis imponerar

I den grön-vita Sevilla klubben har säsongsinledningen varit stark och Real Betis fortsätter göra det väldigt bra under tränare Manuel Pellegrini. Real Betis gick obesegrade i deras Europa League grupp där vi bland annat hittar Roma och med sexton inspelade poäng säkrades gruppsegern i veckan. I ligaspelet har Real Betis även där varit framgångsrika så här långt och segern senast mot Real Sociedad tog de upp en 4e plats i tabellen. Ser vi till truppens slagkraftighet ska Real Betis också vara med och utmana om en CL-plats, i startelvan finns onekligen många spetsspelare som Nabil Fekir, Sergio Canales och Borja Iglesias för att nämna några.

Sedan Julen Lopetegui ersattes av Jorge Sampaoli på tränarbänken har Sevilla inte riktigt fått effekten det önskat. Två segrar har tagits på det sju spelade matcherna och Jorge Sampaoli har en del kvar att jobba på med sitt Sevilla. Efter en katastrofal inledningen på säsongen hittas Sevilla på en nedflyttningsplats i La Liga vilket sett till truppen är en enorm underprestation. I lördagens mötet mot Rayo Vallecano hemma på Ramon Sanchez Pizjuan blev det återigen förlust och slutsiffrorna skrevs till 0-1. I veckans CL-spel mot Manchester City blev som väntat engelsmännen numret för stora och även fast Rafa Mir gav Sevilla ledningen blev 3-1 förlusten ett faktum.

Vinner round ett

I det första Sevilladerbyt för säsongen har Real Betis här verkligen chansen att befästa deras plats som det just nu bästa laget i staden. För Sevilla i sin tur skulle en seger här kunna vara vändpunkten för säsongen och som alltid lever dessa mötena sitt eget liv. Givet säsongen hittills är det inget snack om att Real Betis ska ses som favoriter och hemma på Benito Villamarin är det alltid starka. Real Betis har vunnit fem av deras sex spelade matcher på Benito Villamarin och med det ligger man tvåa i La Ligas hemmatabell. Sevilla har ovanligt nog i sin tur varit betydligt starkare på bortaplan än hemma på Ramon Sanchez Pizjuan där säsongens enda två segrar har tagits. 

Det ska dock sägas i ett större perspektiv är inte heller Sevillas bortafacit särskilt imponerande och här synar vi därför att Real Betis kommer dra längsta strået. Real Betis är en klubb i medvind och Sevilla fortsätter vara en besvikelse så här långt under säsongen. Tränarskiftet i Sevilla har heller inte fått någon större effekt och kommer Real Betis upp i deras höga nivå ska det inte var något snack. Real Betis kommer även från tre raka segrar där de dessutom inte släppt in ett enda mål under dessa mötena. Givet dessa förutsättningarna klickas därför att Real Betis vinner round ett av Derbi Sevillano!

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Real Betis - Sevilla
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.