Joakim Östman|5 november, 2022, 10:00

Jag väljer att spela på Oavgjort eller Lazio i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fem av det sju senaste inbördes mötena.

  • Spelet sitter i 83,3% av Lazio Serie A matcher denna säsongen.

  • Lazio har bara en förlust på deras fem senaste Serie A matcher.

  • Det är två jämnbördiga lag och att X2 ger 1.80 i odds är mycket spelvärt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Romas yngling i fokus

Roma kommer från en hittills väl genomförd vecka och Jose Mourinhos manskap kommer till söndagens Derby della Capitale med momentum. Roma inledde veckan med att i måndags besegra Hellas Verona på Bentegodi i en match där ynglingen Cristian Volpato skulle stå för showen. Roma hade trots spel med en man mer länge bekymmer med att slå håll på Hellas Verona och vi såg ut att gå mot ett oavgjort resultat. Blott 18-åriga Christian Volpato skulle dock i matchen slutminuter stå för 1+1 vilket gav Roma en viktig 1-3 seger. 

I torsdags väntade sedan ödesmatch för Roma som hemma på Stadio Olimpico behövde besegra Ludogorets för att avancera vidare från Europa Leagues gruppspel. Gästerna skull dock få en smakstart med ledningsmål strax före halvtid och Roma var därför illa ute. Lagkapten Lorenzo Pellegrini skulle leda vägen tillbaka och genom två straffmål vände hans Roma matchen som de tillslut segrade från med 3-1.

Lazio i sin tur kommer efter en bra period från två raka nederlag och i söndagens Serie A omgång skulle de trots ledning komma att förlora mot Salernitana med 1-3. Lazio spelade även de sedan i torsdags en ödesmatch för att ta sig vidare i Europa League men återigen lämnade Maurizio Sarris lag planen poänglösa. I bortamötet mot Feyenoord räckte inte Lazio till och 1-0 förlusten kostade således Rom-laget avancemanget i en grupp där alla slutade på samma antal poäng.

För stora favoriter

Blickar vi mot söndagens första Derby della Capitale kan vi konstatera att det är Roma som kliver in i möte med bäst form. Roma löste avancemanget i Europa League trots ett prekärt läge vilket givetvis ger medvind. Lazio i sin tur kommer från kanske säsongens sämsta period vilket säger en del om att Maurizio Sarris mannar faktiskt varit väldigt stabila under säsongsinledningen. Sett till hur gruppspelet genomförds av Lazio borde man kanske ifrågasätta hur mycket fokus det har lagt ner på Europa League. 

Inför säsongen ska vi komma ihåg vilken medvind Roma hade med sig efter vad som ansågs var ett urstarkt sommarfönster. Lazio hade desto lägre förväntningar på sig men Marzio Sarris spelsätt har nu verkligen satt sig och inför söndagens derby skiljer endast en poäng lagen åt. Rom-lagen kommer troligtvis slåss om Champions League platserna hela säsongen och tittar vi till tabellen hittar vi Roma på 4e plats och Lazio på 5e plats.

Både Roma och Lazio har sin beskärda del av tunga skadeavbräck där Roma saknar flera tunga namn som Paulo Dybala, Gigi Wijnaldum och Leonardo Spinazzola. I Lazio saknas lagkapten och lagets största stjärna Ciro Immobile vilket är ett väldigt tungt tapp.

Sett till oddssättningen är Roma favoriter vilket det rimligtvis borde vara men inte riktigt till den graden oddsbolagen anser. Här går vi därför i motsatt riktning och det rekommenderade spelet blir att matchen slutar oavgjort eller med en Lazio-seger. Det spelet sitter i fem av det sju senaste Derby della Capitale och oddset på höga 1.80 är spelvärt på förhand. Lazio har också ett mer satt eget spelsätt och här synar vi att det ljusblå kan komma att överraska många.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Roma - Lazio
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.