Axel Olsson|5 november, 2022, 10:30

Jag väljer att spela på Newcastle vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Newcastle fortsätter att imponera i PL. De ligger fyra efter 13 omgångar.

  • Newcastle har vunnit fem av deras sex senaste ligamatcher.

  • Spelare som Trippier, Bruno Guimaraes, Almiron och Wilson presterar på en riktig hög nivå just nu.

  • Southampton har förlorat fem av deras åtta senaste ligamatcher.

  • Newcastle kommer senast ifrån en överlägsen 4-0 seger mot Aston Villa.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Saknar en slutprodukt

Näst sista omgången innan Premier League tar ett längre uppehåll på grund av hösten/vinterns världsmästerskap. Det gäller att försöka avsluta bra och få med sig en bra känsla till uppehållet. Hasenhuttl är ganska pressad efter en rad sämre resultat från Southamptons sida. Det har ryktats om att österrikaren sitter löst men hittills är han fortfarande kvar vid rodret.

Positiva nyheter för Southampton är att Lavia och Bella Kotchap närmar sig spel igen. De är två unga spelare med en väldig hög potential och de bidrar med kvalitet redan nu. De har varit skadade och det återstår hur mycket de medverkar i matchen mot Newcastle. Annars har prestationerna varit ganska mediokra från Southamptons sida. De har stått för flera platta insatser och hittas precis ovanför strecket med tolv inspelade poäng. Där saknas en riktig spets i offensiven och just nu är det Che Adams som leder den interna skytteligan med knappa tre mål. Det finns flera unga och spännande spelare i deras trupp men samtidigt känns det som Southampton saknar en fullständig slutprodukt. De har flera nivåer upp till gästerna som visat upp en storform under den närmaste tiden!

Fantastiska prestationer

När Newcastle blev den rikaste klubben i världen ställde man sig frågan kring hur lång tid det skulle ta för dem att utmana om titeln. Men att de skulle ha en sådan här utveckling på kort tid var det nog inte många som trodde. De har värvat in en del, men ändå inte överdrivet mycket sett till vilka ekonomiska resurser de besitter. Eddie Howe har tagit över och han har varit tydlig med att det är ett projekt som kommer byggas successivt och att klubben inte kommer värva bara för värvandets skull.

Howe har gjort ett fantastiskt jobb och Newcastle har varit så pass bra att de är uppe och slåss om Europa-platserna redan nu. The Magpies spelar en strålande fotboll och det är flera spelare som håller en riktig hög nivå. Trippier, Bruno G och Almiron har varit fantastiska i Premier League och hållit en ruskigt hög nivå säsongen igenom. Lägg även till anfallaren Wilson som är riktigt farlig när han väl får vara skadefri. Engelsmannen stod för två mål och en assist i senaste ligamatchen mot Aston Villa. Newcastle har fem segrar i deras sex senaste ligamatcher och i den här takten får man börja räkna in Newcastle i kampen om Champions League.

fotboll, Premier League
|
units: 3/5 - spelstopp: 15:00
Southampton - Newcastle
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.