Axel Olsson|5 december, 2023, 12:55

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • BLGM har suttit i Brightons samtliga 14 (!) ligamatcher.

  • Brentford har ett fint omställningsspel. Kan passa bra mot ett våghalsigt Brighton.

  • Brighton fortsätter att producera poäng trots en tuff skadelista.

Förväntas styra spelet

Brighton kämpar på trots att de har ganska tuffa förutsättningar just nu. Zerbis gäng är nämligen drabbade av ganska många skador och det är särskilt tufft när de har ett sådant här intensivt spelschema. Onsdagens batalj blir deras tredje match inom loppet av sju dagar och då är det väldigt behövligt att rotera i truppen. Positivt är dock att trion Mitoma, Gross och Pedro inledde från bänken senaste och bör vara utvilade och redo för att starta här.

Den sistnämnda stod för ett fint inhopp och fick kröna det med ett mål, även fast de inte räckte till några poäng mot Chelsea. Det var en händelserik match i helgen med fem mål och ett rött kort, dock var det Chelsea som drog det längsta strået med en 3-2 seger. Brighton har forfarande ambitionen att spela sig ur alla situationer trots att flera ersättare hittas i elvan. Zerbis gäng kommer säkerligen ta tag i taktpinnen mot Brentford och de bjuder ofta på mål åt bägge hållen. BLGM-spelet har nämligen suttit i samtliga av Brightons 14 (!) ligamatcher. Det är givetvis en statistik som lockar, särskilt när det är ett bra Brentford som kommer på besök.

Läge för omställningar

Undertecknad tror att onsdagens match kan passa Brentford väldigt bra. Brighton förväntas föra spelet och det är hemmalaget klart bättre på, vilket betyder att gästerna kan prioritera försvarsspelet för att sedan växla om till ett kvickt omställningsspel. Franks gäng är inte det mest spelskickliga laget, men de är riktigt vassa när de väl sätter fart framåt. Duon Wissa och Mbeumo har mycket fart och de besitter ett fint djupledsspel och det får den höga Brighton-backlinjen se upp för.

Gästerna är tillbaka i vinnarspåret efter en klar seger mot Luton Town. Det är även positivt att laget verkar ha fått igång fransmannen Maupay och han spelade en stor roll i helgens seger. Det är en anfallare som varit väldigt ineffektiv framför mål under de närmaste åren, men där finns fortfarande en grundkvalitet och han har faktiskt ett bra rörelsemönster som ger honom fina lägen i motståndarnas box. Brentford är mer direkt i sitt spel och det kan öppna upp den här matchen rejält då gästerna kommer hugga direkt på en misslyckad passning. Gästerna har också en del skadebekymmer med Rico Henry, Hickey, Jensen och Collins vid sidlinjen. Lägg även till den avstängde duon Toney och Norgaard.

fotboll, premier league
|
units: 3/5 - spelstopp: 20:30
Brighton - Brentford
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.