Under torsdagskvällen väntar ett returmöte i Copa del Rey sextondelsfinal. Det är mellan Huesca och Athletic Bilbao. Första matchen slutade i en komfortabel 4-0 vinst för Bilbao. Är cupen redan över för Huesca?

Match: Huesca-Bilbao (Copa del Rey) | Speltips: X2 | Odds: @1.42 | Units: 3/5 | Spelbolag: BEt365 | Spelstopp: 18:30

Senaste vinsten 18:e augusti

Huesca åkte på en storförlust i första cupmötet mot Bilbao, det slutade hela 4-0. Nykomlingarna har minst sagt haft en tuff start i La liga. Laget har endast vunnit en av deras 14 ligamatcher. Deras vinst kom i ligapremiären 18:e augusti mot Real Betis. Huesca har försökt flera olika metoder för att bryta den negativa trenden. Ett tränarbyte skedde efter sju spelade omgångar, de har testat flera olika formationer och roterat i startelvan men ingenting har fungerat. Frågan är hur länge denna förlustsvit kan hålla i sig för La ligas tabelljumbo.

Under torsdagskvällen spelas returmötet i Copa del Rey sextondelsfinal. Bilbao vann enkelt med 4-0 mot ett Huesca som såg väldigt svaga ut. På söndag väntar en ligamatch mot Real Madrid. Därmed står tränare Francisco inför ett svårt val, antingen vilar han sina nyckelspelare i Copa Del Rey där det krävs ett mirakel för att kunna hämta upp 4-0. Alternativ två är att satsa fullt ut för att försöka på sig en mirakulös vändning i cupen och sedan ta ligamatchen som andra prioritering. Jag tror att Francisco kommer välja att rotera en del i startelvan. Det krävs att Huesca börjar plocka poäng i ligan redan nu annars kommer nedflyttningen bli klar tidigt på säsongen.

Ny tränare för Bilbao

Athletic Bilbao har även dem haft en tung säsong. Baskiens största klubb har inte levt upp till sina förväntningar. Innan säsongen tippade experter Bilbao som potentiella kandidater till Europaplatserna, hittills har det blivit endast en vinst och hela åtta oavgjorda. Bilbao ligger på nedflyttningsplats och bara fyra poäng ner till Huesca. Men ändå råder det stor kvalitetsskillnad mellan dessa två lagen.

Bilbao har på pappret en trupp som innehåller kvalitet och spets. Spelare som ni förmodligen hört talas om finns i truppen, t.ex. Inaki Williams, Aritz Aduriz och Markel Susaeta. Spelarmaterialtet finns där, men de har helt enkelt inte hittat rätt i sitt spel den här säsongen. I första mötet mot Huesca ställde de upp med ett starkt lag. Den 37-årige anfallaren Aduriz stänkte dit två mål. Med en 4-0 vinst inför torsdagen vill Bilbao förmodligen bara spela av returmötet. Deras laguttagning är svår att förutse, men noterbart är att Bilbao har en dag längre vila än Huesca till nästa ligaomgång. Även fast det förmodligen blir en hel del rotationer har laget mycket bredare trupp än Huesca, därmed kommer de inte påverkas lika mycket som motståndarna. Bilbaos sportsliga ledning gav dörren för tränaren Eduardo Berizzo i helgen. Gaizka Garitano, som senast tränat Athletics B-lag, kommer in och tar över. Matchen på torsdagen blir hans första. Garitano gjorde stordåd när han tog upp EIbar i La liga men har därefter inte haft lika lyckade tränaruppdrag. Vi har sett flera gånger genom åren där klubbar har fått en positiv effekt av ett tränarbyte, är det något vi får se glimt av på Estadio El Alcoraz under torsdagen?

Speltips: X2

Jag spelar X2. Athletic Bilbao vinst eller oavgjort. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Huesca har inte vunnit sedan 18:e Augusti

  • Bilbao vann första mötet med 4-0.

  • Premiär för Bilbaos nya tränare Garitano.

  • Förmodligen flera rotationer från båda lagen, Bilbao har en mycket bredare trupp.

  • Huesca spelar mot Real Madrid på söndag.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger  1.42. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.42 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.