Torsdagen bjuder på SHL, men framförallt ett stekhet Skånederby mellan Malmö och Rögle. Vi riktar in oss på målmarknaden, där vi finner fint värde på bortalaget.

Match: Malmö – Rögle (SHL) | Speltips: Rögle över 1.5 mål | Odds: @1.50 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 19:00

Starka på hemmaplan

Malmö går som tåget i SHL, och formen är minst sagt formidabel just nu. De senaste sex matcherna har slutat i fyra vinster, och två förluster, varav den ena förlusten kom i CHL-spelet mot München tidigare i veckan. Men annars har Malmö varit ruggit starka, framförallt på hemmaplan där man i nuläget inte förlorat en match sedan den 2 oktober, då man föll med 1–2 mot Frölunda. Man har alltså tagit nio raka hemmasegrar, otroligt imponerande om jag får säga det själv.

Närmast väntar Skånederby mot värsta rivalen Rögle, som även dem har gått starkt den senaste tiden. Rögle ligger för närvarande på en åttonde plats i SHL, men tabellen är ju så oerhört jämn att det bara är tre poäng upp till femteplatsen. Visserligen har laget två raka förluster, men då har man mött HV71 och Luleå, två lag som är på uppgång. Dessförinnan slog man Frölunda på bortaplan, det är det inte många lag som klarar av. Vi finner fint värde på bortalaget, men inte det raka spelet, utan ett spel på målmarknaden.

Fin statistik

Att Rögle gör över 1.5 mål hittas till 1.50 hos Unibet, och det är taget alla dagar i veckan med tanke på statistiken. Rögle har löst det här spelet i sina senaste åtta bortamatcher, och om man jämför med i början av säsongen är Rögle ett helt annat lag på bortaplan idag. Sedan det vände för Ängelholmarna ligger man trea i tabellen sett till de senaste femton matcherna.

Visst, Malmö är oerhört starka defensivt, men vi vet också att vad som helst kan hända i ett Skånederby. Det är bara att kolla på de senaste mötena lagen emellan, där det gång på gång blivit målrikt. Faktum är att Rögle löst det här spelet tre av fyra senaste matcher mot Malmö. Den senaste matchen slutade visserligen 1–1, men det var när Rögle hade sin krisperiod, så det lägger jag inte så stor vikt vid. Bägge lagen spelar med ett hårt presspel, och det tror jag kan öppna upp defensiverna rejält imorgon, därav att jag väljer att undvika underspelet.

Malmö har trots en stark defensivt släppt in minst två mål i fyra av sina sju senaste hemmamatcher. Det gör att vi väljer att spela en medelinsats, det vill säga att 3/5 units investeras.

Speltips: Rögle över 1.5 mål

Mitt speltips blir således att Rögle gör över 1.5 mål till 1,50. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Rögle har löst det här spelet i sina senaste åtta bortamatcher.

  • Sedan det vände för Ängelholmarna ligger man trea i tabellen sett till de senaste femton matcherna.

  • Spelet har lösts i de senaste tre av fyra mötena på bortaplan lagen emellan.

  • Malmö är starka defensivt, men har trots det löst spelet i sina fyra av sju senaste matcher på hemmaplan.

  • Derbyn lever sitt egna lilla liv, och tittar vi på inbördesstatistiken har det ofta blivit målrikt dessa lag emellan.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.50 för spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.50 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.