Daniel Jacobsson|5 december, 2023, 15:30

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Manchester United dras fortfarande med avbräck i defensiven.

  • Chelseas defensiv har inte varit lika övertygande på senare tid.

  • Sex av Chelseas åtta senaste matcher går över 2,5 mål.

Avbräck i båda lagen

Manchester United hade ingen vidare lycka när man tog emot Newcastle under helgen. Nu väntar nästa stormöte och det är Chelsea som gästar Old Trafford under veckoomgången. Här har vi två klubbar som präglas av avbräck och i hemmalaget har vi bland annat Varane som det största avbräcket enligt mig. Sancho saknas också, i en offensiv som annars präglas av en formsvag Rashford. Det skall dock tilläggas att man är långt ifrån tafatta här. På hemmaplan skall man kunna säga sitt när Chelsea släpper en hel del mål för stunden.

Det kommer krävas att Rashford, Fernandes, Garnacho och övriga har en bra dag på jobbet. Men den här dagen är det två överspel jag lägger fokus på. Det först och främst för hur Chelsea spelat på senare veckor. Öst in mål, men också släppt in massa mål – vilket såklart kan öppna för United-mål i det här stormötet. Som sagt, jag tror att gästerna bidrar mest till spelet.

Släppt lös Chelsea

Chelsea springer rejält för tillfället och trots att formen är upp och ner – vecka till vecka – så är det en stark fotboll som spelas. Kolla bara deras fyra senaste matcher där man löst 23 mål. Ett helt otroligt facit om man tänker efter, speciellt eftersom man endast vunnit två av dessa. Mauricio Pochettino har gått ifrån det alla andra tidigare tränare gjort i Chelsea och nu gasar man framåt ordentligt. Den väldigt stadiga defensiv som Thiago Silva ledde tidigare är svagare, men offensiven har samtidigt blivit starkare. Därav alla målrika matcher.

Nu väntar en tuff bortamatch, mot Manchester United på Old Trafford, och då tror jag att man steppar upp på nytt. Det tuffa spelschemat har fått igång Chelsea på sätt och vis. Vi hoppas att United kan hjälpa till i målskyttet den här kvällen, men jag håller Chelsea snäppet högre för stunden. Det är dessutom enormt viktiga poäng för Pochettino den här kvällen. En seger här skulle innebära att man tar ett gäng positioner och närmar sig toppen sakteliga. Full fart.

Jag lirar både Ö2.5 mål och Ö3.0 AH den här kvällen.

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:15
Man United - Chelsea
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.