Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mariestad har sju raka vinster och kan sätta ordentlig press på serieledande Dalen vid en seger här

  • Skövde har förlorat fyra av sina sju senaste matcher och vinsterna man har tagit har kommit mot bottenlag som Surahammar och Linden

  • Mariestads målvakt Tobias Sandberg är i högform och har släppt in åtta mål senaste fem matcherna

  • Skövde har fyra raka förluster på bortaplan

  • Mariestad har ett mentalt övertag på Skövde då man vunnit elva av de 15 senaste matcherna mellan lagen

Seriens formstarkaste lag

Mariestad har blandat och gett den här hösten. Det här är ett etablerat topplag i Hockeyettan sedan flera år tillbaka och det är oftast ingen ovanlig syn att det spelas hockey i Mariehus Arena in på vårkanten. Men starten på resan dit det här året har kantats med blandade prestationer. Efter fem omgångar var man obesegrade men sedan föll man in i en betydligt tyngre period. På sex matcher blev det fem förluster men nu är Andreas Appelgrens gäng tillbaka i den formen som man är vana att se Mariestad i. Inför söndagens match har man sex raka vinster och helt plötsligt är man med och utmanar Dalen som just nu leder serien.

För Skövdes del har man den här säsongen fått ett uppsving efter ett antal år med blandade prestationer. Hockeyn i staden är populär och det finns ett bra underlag för att kunna bedriva en förening som siktar mot HockeyAllsvenskan, något som absolut bör finnas med i klubbens tankar på sikt om man jobbar rätt. Den här hösten är starten på något nytt i alla fall. Man fick tidigt hem målvakten Robin Wallin och där har man en av Hockeyettans bästa målvakter. Truppen är i övrigt talangfull och man har flera spelare som kan ta nästa steg. Frågan är bara om det sker i Skövde eller om man blir av med dessa spelare?

Fyra raka förluster på bortaplan

Matcherna mellan Mariestad och Skövde är ett av mötena i Hockeyettan som kittlar lite extra. Rivaliteten mellan klubbarna har funnits länge och det här är mer en än vanlig seriematch. Men trots att båda lagen varit relativt jämnbördiga i år så håller jag hemmalaget som favoriter här. Jag var stundtals orolig för Mariestad ett tag men man har bevisat att säsongens värsta svacka är avklarad och att man är redo att utmana om topplatserna i Allettan.

Nu ställs man mot ett bra Skövde, men baserat på hur lagen presterat på sistone så ska Mariestad ha goda vinstchanser här. Skövde har förlorat fyra av sina sju senaste matcher och i matcherna segrarna har kommit har man mött bottengäng som Surahammar och Linden, två lag som de bättre lagen ska klara av oavsett om formen sviktar. Nu väntar Mariestad och det är just nu seriens klart mest formstarkaste lag. Skövde har dessutom förlorat fyra raka matcher på bortais. Hemmalaget har även ett klart övertag den senaste tiden när det kommer till inbördes möten. Här väljer jag att spela rak etta till oddset 1.85.

Speltips.se ger tipset:

Mariestad vinner hos Expekt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 5/12 kl 20.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.