SHL-omgång och i Närke ser vi två lag i behov av trendbrott ställas mot varandra. Nervösa lag brukar innebära målsnålt och jag väljer den linjen.

Match: Örebro – Frölunda (SHL) | Speltips: Under 5,5 mål | Odds: @1.46| Units: 3/5 | Spelbolag: Bethard | Spelstopp: 18:59

I desperat behov av poäng

Örebro har stora problem i SHL för tillfället och befinner sig på nedflyttningsplats. Man hittar inget vägvinnande spel där man framförallt har problem offensivt, vilket talar för vårt spel i den här matchen. Ser vi till de senaste tio matcherna så löser Örebro det här spelet i hela åtta av dessa matcher. Det som också är unikt är att i de två matcher där Örebro stått som vinnare också är de två matcher där spelet gått över 5,5 mål. Fyra raka förluster i nuläget som alla inneburit att spelet också hittat rätt.

Problemen finns som sagt i offensiven och vad som bör nämnas är det tilltänkta spetsnyförvärvet Patrik Virta som hittills underpresterat fullständigt. Endast en assist på sju matcher och finländaren har inte alls varit vad Örebro önskat. Det man önskade var offensiv kraft och det fick man inte. Istället fortsätter Aaron Palushaj att dra ett mycket tungt lass offensivt och är inblandad i många av lagets mål.

Målsnåla Frölunda

Också Frölunda är inne i en dålig trend med tre förluster de senaste tre matcherna mot Färjestad, Rögle och Mora. Ser man till spelet mot både Rögle och Mora såg det inte bra ut för göteborgarna som nu måste visa vad man går för. Ser man till vårt spel löser man det i nio av de tio senaste matcherna man spelar vilket gör oddset mycket spelvärt. Även om Frölunda vinner sitter nästan allt som ofta spelet och i år har en del fina skalper tagits på bortaplan.

En som kan göra livet surt för oss och förstöra spelet på en bra dag är hela ligans poängligaledare Ryan Lasch som är mycket underhållande att se spela ishockey. Offensivt finns god hjälp från Joel Lundqvist och Rhett Rakshani men i övrigt saknas också en del kraft för att Frölunda ska bli en vinnande maskin. Med lite bättre poängskörd från spelare som Tim Söderlund, Max Friberg etcetera så hade Frölunda mycket väl kunnat ligga i toppen av tabellen. Nu kommer istället bottennapp där offensiven inte fungerar. Exempelvis har laget tagit noll poäng på två matcher mot jumbon Mora.

Speltips: Under 5,5 mål i matchen

Båda lagen löser spelet i majoriteten av sina senaste matcher. Jag spelar därför att man gör det igen och här är några anledningar till varför:

  • Båda lagen har dålig form och saknar självförtroende i sitt offensiva spel.

  • Defensiven kommer prioriteras till följd av förlustsviter.

  • Örebro löser spelet i 8 av sina senaste 10 matcher.

  • Frölunda löser spelet i 9 av de 10 senaste matcherna.

  • När lagen möttes i Scandinavium tidigare under säsongen löstes spelet med marginal.

Bethard ger oss 1.46 för spelet och jag investerar 3/5 units.

Rygga till 1.46 hos Bethard

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.