Bägge fotbollslagen kommer från en bergig stad i norra Italien, men någonstans där slutar likheter. Det är väst mot öst, gammalt mot nytt, stort mot litet och bra mot dåligt. För även om Torino luftar delar av truppen – vilket man kommer göra – så är det enorma klasskillnader ned till det lilla tredjedivisionslaget från handelsstaden Bolzano. Detta ska bara kunna gå åt ett håll!

Match: Torino – Südtirol (Copa Italia)) | Speltips: Torino ö1,5 mål + vinst (skapa ett spel)| Odds: @1.44 | Units: 4 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 20:45

Flera spelare som vill visa framfötterna

Torino ligger i skrivande stund på en imponerande sjätteplats och tog i helgen en stabil seger mot Genoa. Tidigare säsonger har man varit ett väldigt svårförutsägbart lag, där offensiven har kunnat blända den mest inbitna pessimisten men defensiven varit en riktig akilleshäl. Laget är dessutom inte riktigt haft den där fantastiska omsättningen av unga talanger som slussats upp i A-laget, trots att man alltså besitter en av Italiens starkaste ungdomsverksamheter. Den här säsongen är egentligen ingen undantag målmässigt, men det går ändå att urskilja en helt annan trygghet i lagets ryggrad. Exempelvis nu mot Genoa så lyckades man vända underläge till 2-1-ledning precis före halvtidsvisslan ljöd. Tidigare säsonger har man då blivit stressade och släppt sina grunder för att “försvara sin ledning”, men den här gången spelade man extremt smart utan att överge sina grundprinciper. Genoa lyckades inte skapa en enda farlighet i andra halvlek och trepoängaren var bärgad.

Nu väntar alltså nästa hemmamatch inför den trogna publiken. Biljettpriset ska enligt uppgifter vara oerhört lågt, och med en publik som nästan alltid sluter upp så lär det vara trevlig stämning under denna torsdagskväll. Rotering är att vänta, där spelare som Simone Edera, Sasa Lukic, Bremer, Lyanco samt Simeone Zaza alla troligen får chansen från start. Det är mycket talangfulla spelare som ständigt lovordas av tränare Walter Mazzarri och nu vill visa vad det kan och försöka sno åt sig en startplats i framtiden. Konkurrensen är hård så detta är ett utmärkt tillfälle för de som är och knackar på dörren till en plats i startelvan.

Turin-laget brukar ta cupspelet på största allvar, och i synnerhet på hemmaplan. Utgångsläget i slutspelsträdet är dessutom väldigt gynnsamt, där man undviker storlagen Juventus, Napoli, Lazio och Inter hela vägen fram till en eventuell semifinal. Här är klubbens sju senaste matcher i Copa Italia hemma på Stadio Olimpico:

 • Torino 4 – 0 Cosenza
 • Torino 2 – 0 Carpi
 • Torino 7 – 1 Trapani
 • Torino 4 – 0 Pisa
 • Torino 4 – 1 Pro Vercelli
 • Torino 4 – 1 Cesena

Ett extremt imponerande facit.

Räcker inte till

Klubben Südtirol skapades så sent som 1995, med förhoppningen att föra tillbaka ett lag från Sydtyrolen till professionell fotboll – något som inte funnit sedan FC Bolzanos nedgång under 80-talet. Man steg snabbt i divisionerna men har nu nått något av en platå i form av Serie C, dvs landets tredjedivision. I nuvarande stund huserar man på en mittenplacering och det finns inte mycket som talar för att man ska få ett lyft. Formen är medioker med bara en vinst på sina senaste åtta matcher och själva truppsammansättningen är inte optimal. Grundstommen i truppen börjar bli ålderstigen där Fransesco De Rose, Kévin Vinetot och Offredi exempelvis alla har passerat 30-strecket, men sedan är det oerhört många yngre spelare i A-truppen. Hålen är dessutom stora efter tappet av fem av sina mest värdefullaste spelare under sommarfönstret i form av Paolo Frascatore, Michael Cia, Luca Bertoni, Emmanuel Gyasi och Leonardo Canelli. Förvisso var det två sistnämnda bara på lån, men jag tycker ändå att truppen överlag är lite bristfällig. Ifjol kvalade man uppåt, men tveksamt om man når en sådan topp-placering denna säsong.

Laget leds av den förre världsstjärnan Paolo Zanetti. Han var en fantastisk fotbollsspelare men har extremt lite erfarenhet som tränare (slutade sin spelarkarriär för mindre än fyra år sedan) och kommer få ett rejält kraftprov ikväll. Jag tror inte Südtirol lyckas stå emot anstormningen på bortaplan, utan faller pladask.

Speltips: Torino gör över 1,5 mål + vinner matchen (Skapa ett spel-fliken)

Känslan att vakna upp på matchdag är förmodligen inte särskilt rolig ifall man är spelare i Deportivo la Coruna. Mot ett oerhört hemmastarkt Girona, med hjärtan fyllda av hoppet om Europa, ser jag inget som helst skäl till att hemmasegern ska hotas. Mitt speltips blir således den raka ettan till 1,65. Bethard är platsen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

 • Torino har en bred trupp med många spelare som knackar på dörren till startelvan och som vill visa framfötterna. Dessa blir ofta hyllade av tränare Mazzari.

 • Torino har ett extremt bra facit på hemmaplan i Copa Italia.

 • Torino ligger 6:a i landets högstaliga medan Südtirol havererar i mitten av tredjedivisionen.

 • Südtirol tappade många viktiga spelare under sommarfönstret och har inte lyckats täcka upp för dessa.

 • Südtirol har den fd fotbollsstjärnan Zanetti som tränare och han är allt annat än erfaren på den positionen.

 • Südtirol har bara vunnit 2 av sina 13 senaste matcher – trots betydligt sämre motstånd.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som erbjuder 1.44 för spelet. Jag investerar 4 units!

Rygga till 1.44 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.