Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Brighton har skapat 5,6 hörnor/ligamatch den här säsongen.

  • Burnley har skapat låga 3,7 hörnor/ligamatch den här säsongen.

  • Burnley har förlorat hörnstatistiken i deras sju senaste ligamatcher.

  • Brighton har betydligt mer kvaliteter i passningsspelet än Burnley. Vi tror därmed att Burnley kommer ställa upp med sitt låga försvarsspel medan Brighton äger bollen.

  • Spelet har suttit i deras två senaste inbördes möten.

Lågt försvar resulterar i mycket hörnor

Det har inte varit något lätt spelschema för Burnley under den närmaste tiden. Sean Dyches mannar har ställts mot flera av ligans topplag, men Burnley har faktiskt presterat klart över förväntan. Hemmalaget har haft det ganska tufft under säsongens ligaspel men vinsterna mot Liverpool och Aston Villa kunde inte kommit mer lägligt.

När de sex poängen adderades till deras poängproduktionen kunde vi se ett betydligt ljusare läge för Burnley. Nu hittas hemmalaget på säker mark och med hela åtta poäng ner till Fulham som ligger under strecket. Under de närmaste två omgångarna har dock Burnley inte haft något att säga till om mot Man City och Chelsea. Vi alla vet att Dyche gillar att spela med alla man på rätt sida om bollen när de försvarar, vilket resulterar i ett väldigt lågt försvarsspel. Deras låga försvar ger motståndarna chansen att bygga upp spel precis utanför straffområdet. De låga försvarsställningen gör att motståndarna ofta producerar mycket hörnor mot Burnley. Hemmalaget har förlorat hörnstatistiken i deras sju senaste ligamatcher. Gästerna Brighton är ett mer spelande lag och vi tror att Potters mannar kommer äga bollinnehavet.

Formen är tillbaka

Som vi nämnde tidigare har gästerna Brighton betydligt mer fokus på själva passningsspelet än hemmalaget Burnley. Potter har tagit med liknande idéer till England som han använde i svenska Östersund, nämligen ett snabbt passningsspel på marken. Brighton har anammat hans filosofi och försöker spela sig ur snäva situationer.

Trots en bra spelartrupp och en grym tränare har Brighton haft svårt att ta poäng under säsongens gång. Flytet har inte riktigt varit med dem och många poäng har tappats längst vägen. Men på senare tid har det lossnat för Brighton som besegrat både Liverpool och Tottenham i de närmaste omgångarna. De har verkligen hittat något att bygga vidare på och har stora poängchanser under lördagen igen. Brighton har som sagt betydligt mer kvaliteter i passningsspelet och kommer med största sannolikhet äga bollinnehavet under lördagen. Brighton skapar fler hörnor än Burnley och med deras fina form i bagaget tror vi på många farliga målchanser för de blåklädda. Brighton har skapat 5,6 hörnor/ligamatch den här säsongen.

Speltips.se ger tipset:

Brighton flest hörnor hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 4/2 kl 14.33

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.