Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Matt Puempel är en spelare av högsta kvalitet och har flera säsonger bakom sig i AHL med många gjorda poäng.

  • Matt Puempel gjorde två mål i sin första match för Malmö.

  • Malmö har femte bäst form i ligan.

  • Brynäs har sämst form i ligan och sex raka förluster.

    • Puempel är given i Malmös powerplayuppställning.

Matt Puempel

Kanadensaren Matt Puempel kom till Malmö som en tilltänkt spetsvärvning för ungefär en halv månad sedan och har hittills hunnit med tre matcher i Malmötröjan. Han kom in i Malmö till matchen mot Linköping i slutet av januari där man till sist förlorade klart med hela 6-3. Dock så kom Puempel rakt in och gjorde två mål vilket visar på vilken klass som han besitter. Nu har han inte gjort poäng på två matcher, men det har också varit målsnåla matcher som Malmö har vunnit. Dels borta mot rivalen Rögle och dels senast på hemmaplan mot Linköping. Nu kommer Brynäs på besök, med en tung period i bagaget, då lär spetsspelarna kliva fram för Malmö och jag tror verkligen att Puempel är en av dessa här.

Hittills har han också bara gjort mål i Malmötröjan och det är nog mest där jag känner att jag är nått på spåren med det här spelet. Puempel har förvisso gjort många mål i AHL de senaste säsongerna, men han har också gjort många assist de senaste säsongerna och nu känns det som det är dags för honom att spela fram till ett mål. Kanske i powerplay, där han är gjuten i förstauppställningen och där hårdskjutande Patrik Hersley finns på blålinjen. Annars kanske han kan hitta en assist i fem mot fem-spelet. Puempel spelar i förstakedjan med andra spetsförvärvet Adam Johnson och inlånade talangen Joe Veleno.

Dålig form på bortalaget

Jag tror också att Malmö kommer gå segrande ur den här matchen om jag skulle behöva välja. Man har bättre form och kommer stärkta till den här matchen, främst från derbysegern mot Rögle för två omgångar sedan. Motståndet i den här matchen heter Brynäs, ett lag som kommer från två riktigt tuffa hemmamatcher mot Luleå där man inte tagit en enda poäng. I och med dessa förluster så har man sex raka förluster i ligan och i och med det också sämst form av alla lag. En poäng av de senaste 18 möjliga håller inte när man jagar en plats ovanför det negativa kvalstrecket.

Malmö å andra sidan har istället betydligt bättre form som nämnt. Femte bäst form i ligan sett till de senaste fem omgångar talar för Malmö i den här matchen och då är scenariot att Malmös spetsspelare presterar bättre än Linköpings. Det tror jag man gör för min bedömning lagdel för lagdel är att Malmös spets är bättre än Linköping och då är Puempel en av de som drar det tåget.

Speltips.se ger tipset:

Matt Puempel över 0.5 poäng hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 5/2 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.