Axel Olsson|5 februari, 2022, 10:10

Jag väljer att spela på att Nottingham gör över 0,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Leicester har släppt in mål i 21 av deras 23 senaste matcher.

  • Nottingham har sju segrar i deras tio senaste matcher.

  • Nottingham slog ut Arsenal i den senaste rundan av FA-cupen.

  • Leicester har flera nyckelspelare på skadelistan. Bland annat Vardy och Evans som är två viktiga spelare med enorm erfarenhet.

  • Anfallaren Lewis Grabban fortsätter att göra mål för Nottingham och nu har han fått sällskap av inlånade Keinan Davis på topp.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Nottingham över 0,5 mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Skrällde senast

Championship-klubben Nottingham Forest ställs mot utmaning efter utmaning i den stundande FA-Cupen. För ca tre veckor sedan lyckades den anrika klubben slå ut Arsenal i FA-cupen efter ett sent mål från anfallaren Lewis Grabban. Segern mot Artetas gäng gav Nottingham ett stort självförtroende och efter den segern har de vunnit tre av deras fyra senaste ligamatcher.

Formen är god trots förlusten mot Cardiff i senaste ligamatchen. Det var en match som Nottingham Forest ägde men gästerna hade svårt att skapa tillräckligt med bra chanser för att hitta nätet, samtidigt som Cardiff var väldigt effektiva och gjorde mål på sina chanser. Forest kommer till söndagens batalj med sju vinster i deras tio senaste matcher. Klubben har lånat in anfallaren Keinan Davis från Aston Villa och han är ett bra tillskott som kan lyfta offensiven tillsammans med Grabban. Davis har redan gjort två mål för den nya klubben och det verkar vara en nyttig utlåning för en spelare som inte hittat rätt i Villa. Kan Nottingham skrälla mot ytterligare ett Premier League-motstånd? På hemmaplan har dem absolut chansen att ställa till problem mot ett skadedrabbat Leicester!

Skadelistan skapar problem

Leicester har presterat klart bättre än vad deras två senaste ligaresultat visar. Mot Tottenham stod laget för en stark prestation men föll ihopa och släppte in två mål på övertid. En gnutta otur men samtidigt kunde Leicester visat lite mer rutin i den sista minuten där en misslyckad passning på mittplan blev avgörande. Leicester har fortsatt stora bekymmer på skadefronten och det är den främsta faktorn varför det inte gått bättre för Rodgers gäng den här säsongen.

Rodgers har fått spela med det han har, istället för att kunna välja den mest lämpliga elvan sett till motståndet. Spelare som Vardy,  Evans, Pereira och Fofana är borta med långtidsskador. Missar matchen gör även ytterbackarna Bertrand och Castagne som också hittas på skadelistan. Mittfältaren Mendy är också borta men det beror på det Afrikanska mästerskapet. Man har kunnat önska mer av Leicesters försvar på sistone – det har varit tydligt att erfarna Johnny Evans har saknats i backlinjen. Leicester har släppt in mål i 21 av deras 23 senaste matcher, ett oroande facit för Rodgers mannar.

fotboll, FA Cup
|
units: 2/5 - spelstopp: 17:00
Nottingham Forest - Leicester
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.