Svenska Superligan drar ihop sig och vi bjuds på ett otroligt viktigt möte för två lag som jagar slutspelsplats. Det skiljer 3 poäng mellan Sirius på en sjunde plats och Pixbo på en nionde plats inför onsdagens möte. Man skall också tillägga att Pixbo har en match mindre spelad än Sirius och har en fin chans att ta en stadigt grepp om slutspelsplats här. Överspelet klickas när två hungriga lag möts!

Match: Pixbo – Dalen (Svenska Superligan) | Speltips: Över 10.5 mål i matchen | Odds: @1.46 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 18.30

Viktiga poäng

Pixbo har en väldigt viktig period framför sig, man har en match mindre spelad än kommande motståndare Sirius samt tre poäng upp till den nämnda motståndaren. Matchen hemma i Wallenstamshallen kommer bli otroligt viktigt för Pixbo, som måste ta in poäng på överstående lag i tabellen. Man ligger just nu utanför topp 8, vilket innebär slutspel. Pixbo har högre mål än att bara komma till slutspel, så det hade varit ett oerhört stort fiasko om man inte tog sig dit ens. Slutspel skall man dock lösa och det lär man även göra, trots positionen just nu. Man kommer ifrån vila närmast och innan det vann man sitt tredje raka Göteborgsderby mot Lindås. Man har haft ett tufft schema det senaste men man har gjort det bra, 3 vinster på de 5 senaste matcherna. De två förlusterna kom emot Falun och Storvreta. Pixbo får bara inte missa slutspel, laget bör vara tokladdat inför uppgiften att jaga underifrån. Sirius är inget favoritmotstånd den här säsongen, men Pixbo är starka hemma i Mölnlycke.

2 av 2 förluster mot kommande motståndare Sirius den här säsongen. Den senaste gången lagen möttes var nyligen, 3 januari för att vara exakt, då vann Sirius efter sudden. Matchen spelades i Wallenstamshallen, samma ställe som matchen under onsdagen kommer spelas. Pixbo har haft det tufft mot Sirius den här säsongen och förutom förlusten i sudden senast så har man även förlorat mot laget i Uppsala. Det börjar lukta slutspel i Göteborg och Pixbo hör hemma där. Laget kommer lyfta sig och jag har svårt att se Daniel Calebsson misslyckas i sin sista säsong på den största scenen. Pixbo förväntas vara hungriga att ta in poäng på lagen framför, samtidigt som man möter ett otroligt formstarkt Sirius som öser in mål. Överspelet klickas!

Makalös form

Sirius ångar på och fortsätter på sin makalösa formkurva. 7 vinster på de 9 senaste matcherna, där bland vinster mot lag som Falun, Pixbo och två gånger Dalen. När vi ändå är inne på Dalen, laget som släpper minst mål i hela SSL. Sirius mäktade med 10 mål i senaste matchen mot Dalen, ett otroligt starkt facit med tanke på hur många Dalen ställt till det för under säsongen. Dalen är bra defensivt, Sirius är bra offensivt. Man har stått för fjärde mest mål i SSL hittills och gjort 142 mål på 22 matcher, starkt för ett lag som var räknat i botten inför säsongen. Sirius presterar verkligen bra just nu och formen är ljuvlig. Unge supertalangen Filip Eriksson är en av spelarna som är mest delaktiga i denna succé. Filip är född 01 och är given i årets U19-landslag för ett år äldre. Den avige forwarden har gjort hela 39 poäng på sina 22 matcher den här säsongen i världens bästa innebandyliga. Han tillsammans med interna poängligaledaren Jakob Drews har gjort 52 av Sirius 142 mål den här säsongen. Fina siffror, men klarar man slutspel eller kommer svackan komma? Nu ställs man inför ett riktigt svårt prov.

Pixbo återigen, tredje gången Sirius möter göteborgarna den här säsongen. De båda mötena har man dock vunnit och ser ut att tycka om att möta just Pixbo. Nu är det andra förutsättningar än tidigare matcher mellan lagen, hemmalaget måste börja ta poäng nu när man är utanför slutspelsplatserna. Sirius står som första hinder och man gör det helt utan press på sina axlar. Sirius har överpresterat till allas förväntningar och går emot en mycket ljus säsong. Pixbo dock, pressen är enorm när det börjar närma sig slutspel och man ligger utanför. Det här lär bli en riktigt fin match sett till förutsättningarna. Sirius har två raka segrar mot Pixbo samt en oerhört stark form i skrivande stund. Pixbo måste vinna för att hänga på topp 8, det lär bli en intressant match i Wallenstamshallen ikväll.

Speltips: Över 10.5 mål i matchen

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sirius besitter en makalös form och öser in mål. Pixbo måste ta en seger och hänga på i toppen. Förväntas komma en öppen match här!

  • Lagen har mötts två gånger den här säsongen. 8-5 Sirius och 6-5sd Sirius.

  • Spelet sitter i 6 av Pixbos 11 hemmamatcher den här säsongen.

  • Spelet sitter i 17 av Sirius 22 matcher den här säsongen.

  • Spelet sitter i Sirius 5 senaste matcher.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.46. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.46 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.