Det är dags för giganten Paris Saint Germain att spela åttondelsfinalen av Coupe de France. På andra sidan planen hittar vi klubben FC Villefranche Beaujolais som huserar i tredje divisionen. Extrem klasskillnad råder!

Match:Villefranche-PSG (Coupe de France) | Speltips: PSG vinner båda halvlekarna | Odds: @1.56 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 18:30

Kämpar i tredjeligan

Hemmalaget Fc Villefranche åkte på nitlotten i cupen, de lottades nämligen mot landets bästa lag, Paris Saint Germain. Klubben huserar i tredje divisionen som heter National 1. Klubben har som högst befunnit sig i Ligue 2 som är Frankikes andra liga, men det är är ända sedan 1980-talet som det hände. Men i skrivande stund hittas laget just nu på en trettonde placering i tredje divisionen. National 1 innehåller sammanlagt 18 lag, placering 15-18 riskerar nedflyttning. Villefranche ligger endast två poäng framför Avranches som besitter 15:e placeringen.

För Villefranche har det blivit endast tre vinster, elva oavgjorda och fem förluster i årets ligaspel. Laget har inte lyckats vinna en match på sina fyra senaste i ligan. Tränare Alain Pochat har coachat laget sedan juni 2017, tidigare tränade fransmannen ett par andra klubbar i tredje ligan innan ankomsten till Villefranche. Pochat har en vinstprocent på 29% under sin tid i klubben. Det har gått betydligt bättre i cupspelet än deras ligaspel, men det är inte så konstigt. Innan PSG har laget endast stött på relativt enkla motstånd. Senast mötte laget Les Herbiers som tillhör fjärdeligan, den matchen slutade i en 2-0 vinst för Villefranche. Men under morgondagen gästar landets i särklass bästa lag, vi tror på en överkörning signerad av PSG.

Giganten PSG

Under morgondagen är det dags för PSG att äntra scenen igen i cupspelet, nu har det kommit fram till åttondelsfinalen och PSG reser till Villefranche. Klasskillnaden mellan dessa två lagen är extrem, och PSG:s laguppställning kan egentligen matchas hur som helst och fortfarande vara klasser bättre än hemmalaget. För värdarna Villefranche blir detta en match de sent kommer glömma, där de får chansen att mäta sig med några av världens bästa spelare. Men att laget ska kunna störa giganten Paris Saint Germain, krävs det ett mirakel, och lite till.

Paris Saint Germain dominerar Ligue 1. Laget toppar tabellen med ett försprång på tio poäng med två matcher mindre spelade, närmast ligger Lille OSC. Samtidigt vann laget sin Champions League grupp före Liverpool och Napoli. Första slutspelsmötet är redan lottat, den franska giganten drog engelska Manchester United, ett möte som utspelar sig den 12 februari. Men tunga nyheter är att Les Parisiens tappar sin storstjärna Neymar som dragit på sig en allvarlig fotskada. PSG kommer ifrån sin första ligaförlust den här säsongen, det var Lyon som överraskande vann med 2-1 på hemmaplan mot serieledarna. Vad för lag Tuchel ställer på planen är ovisst, men tysken har gått ut i media och sagt att det är endast vinst som gäller, och förväntar sig att sina spelare inte underskattar hemmalaget. Tuchel nämnde även på presskonferensen att det finns chans att mittfältaren Marco Verratti startar under onsdagen. Italienaren har missat de tre senaste matcherna på grund av en ankelskada. Råder extrem klasskillnad mellan de två klubbarna och vi tror på att PSG vinner båda halvlekarna.

Speltips: PSG vinner båda halvlekarna

Jag väljer att spela PSG vinner båda halvlekarna. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Råder extrem klasskillnad mellan de två klubbarna.

  • PSG toppar ligan, vann sin CL-grupp, Villefranche ligger två poäng ifrån en nedflyttningsplats till fjärdeligan.

  • Villefranche har heller ingen bra form just nu, laget har inte lyckats vinna en match på sina fyra senaste ligamatcher.

Högst odds hittar jag hos Únibet som ger 1.56. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.56 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.