Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Vita Hästen har förlorat sju av sina nio senaste matcher

  • Modo har nyligen bytt tränare och ett skifte på bänken brukar kunna ge en omedelbar effekt

  • Vita Hästen är seriens sämsta lag på hemmaplan

  • Modo har nyligen vunnit två gånger om mot Björklöven och det går att klämma fram en otrolig högstanivå ur det här laget

  • Vita Hästen har släppt in otroligt mycket mål den senaste tiden och nu ställs man mot ett offensivt skickligt Modo

Värvat forward – men var är backförstärkningarna?

Vita Hästen har den senaste tiden haft knackig form och just nu återfinns Norrköpingslaget på en elfteplats, något som isåfall skulle innebära att man missar både play in och en eventuell kvartsfinal. Inte godkänt enligt mitt tycke och nu krävs det en uppryckning för att hålla liv i drömmen. Man har förstärkt offensivt med Alexander Lavoie och det har visat sig vara en rejäl boost i lagets offensiva spel, men är det verkligen en forward Vita Hästen är i behov av? Försvarsspelet har varit bristande under hela säsongen och jag hade hellre sett en stabil back som kan stoppa läckaget bakåt.

För Modos del har man fortsatt stora problem, på alla håll och kanter. Senast låg man under med 3–0 efter en period hemma mot Mora och det var droppen som fick bägaren med tålamod att rinna över. Både Pär Styf och Urban Omark har fått lämna sina uppdrag och kvar står Peter “Piva” Johansson som ska agera andrafjol med rutinerade tränaren Magnus Sundquist, ett välbehövligt byte. Men det är ett lag i spillror som han tar över, dock finns det väldigt mycket potential. Flera spelare har inte fått ut sitt max den här säsongen och spelare som haft det tufft kan nu få ett uppsving under Sundquists vingar.

Tränarskifte brukar ge effekt

Jag tror det mycket väl kan börja redan under lördagseftermiddagen. Tränarbyten brukar allt som oftast innebära en tydlig förändring, iallafall till en början. Om Sundquist är rätt tränare för Modo i ett längre skede? Det kan jag mycket väl tro men det blir ingen lätt utmaning att ta sig an. Nu ställs man mot ett Vita Hästen som inte alls imponerat särskilt mycket den senaste tiden. Man har sju förluster på sina nio senaste matcher och nu krävs det att poängen börjar komma in lite oftare för att en play in-plats inte ska glida i från allt för mycket.

Modo har den senaste tiden visat en otrolig högstanivå, men lägstanivån skulle knappt få grannklubben Örnsköldsvik i Hockeyettan att bli skraja. Dock tror jag Sundquist mycket väl kan plocka fram den högstanivån i ett omedelbart skede. Som jag tidigare var inne på brukar tränarbyten ge effekt och Modo har bland annat två vinster mot rivalen Björklöven färskt i minnet där man faktiskt spelade riktigt bra. Här möter man ett formsvagt Vita Hästen som gått sisådär sen årsskiftet och jag väljer att tro på en bortaseger i Himmelstalundshallen.

Speltips.se ger tipset:

Modo (ML) hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 4/2 kl 23.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.