Marcus Råsberg|5 mars, 2024, 10:14

Jag väljer att spela på Edmonton ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Boston spelar back to back

  • Edmonton har vunnit tre raka bortamatcher mot Boston

  • Edmonton har vunnit sex av de sju senaste bortamatcherna mot Boston

  • Edmonton har vunnit fyra raka matcher

Fyra raka vinster

Natten till onsdag spelar Boston Bruins hemmamatch i TD-Garden. Ett tufft motstånd väntar när topplaget i Pacific Division – Edmonton Oilers kommer på besök. Lagen spelade match i Edmonton för drygt två veckor sedan där Boston vann med 5-6 efter förlängning. Edmonton lyckades då hämta upp ett underläge från 1-4 till 4-4 innan Boston vann. Bruins ligger tvåa i Atlantic Division och Edmonton ligger tvåa i Pacific Division inför mötet så det är två topplag som ställs mot varandra.

Edmonton har fin form och efter att de utklassat Pittsburgh med 6-1 senast har de nu vunnit fyra raka matcher. Mycket stämmer för laget med alltifrån målvaktsspel till anfall. Samtidigt som Oilers har fin form har Bruins haft det tuffare senaste tiden där de, inför matchen mot Toronto inatt, förlorat fyra av sina fem senaste matcher. Oilers bör kunna dra nytta av sin egna starka form och Boston, för tillfället, svaga form.

Back to back

Boston spelar sin andra match på två dagar i matchen mot Edmonton. Dessutom har kommer de från en match där de mött sin stora rival i Atlantic Division – toronto Maple Leafs igår. Inte nog med att de spelar back to back och att det var en tuff match mot Leafs så möter de dessutom ett fartfyllt och inspirerat Edmonton som fått dubbelt så lång vila inför matchen.

Även om Boston är ett av de bättre lagen på hemmaplan så brukar Oilers trivas i TD-Garden. Där har Edmonton vunnit tre raka matcher och de har dessutom vunnit sex av de sju senaste matcherna just där. Lägg då till att Boston, som brukar vara starka på hemmaplan, nu har förlorat fyra av sina sex senaste matcher i TD-Garden. Även om oddssättarna tror annat så tror jag på bortavinst. Vu bjuds dessutom på ett fint odds på hela 2,02 hos Comeon. Oilers får chansen!

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:30
Boston - Edmonton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.