Daniel Jacobsson|5 mars, 2024, 11:18

Jag väljer att spela på Vinicius Jr i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Vinicius Jr gjorde en väldigt bra match mot Valencia i helgen.

  • Vinicius Jr sköt fyra skott mot RB Leipzig i den första matchen.

  • Vinicius Jr snittar 3,5 skott/per match i Champions League.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Brassen i högform

Det bjöds på en väldigt tight och jämn match i Tyskland. Nu skall lagen mäta krafter på klassiska Santiago Bernabeu och då räknar jag med att Real Madrid har större kontroll än i det första mötet. Spanjorerna kliver in med en ledning här efter att Brahim Diaz gjort matchens enda mål på RedBull Arena senast. Det gynnar såklart Real Madrid väldigt mycket att kliva in med en ledning på hemmaplan. Men, det här är en motståndare som mycket väl kan sätta sprätt och överraska även i det här mötet. Statistiken visade inte minst att man gjorde det senast.

Real Madrid kryssade mot Valencia i helgen efter flera omtalade situationer. Vinicius Jr var tillbaka på Mestalla för första gången efter skandalen och tystade hemmapubliken både en och två gånger. En annan som var tillbaka i matchspel var Jude Bellingham och även han spelade 90 minuter med fina prestationer över dessa. Han gjorde även 3-2 målet, men då hade domaren redan blåst av, en mycket tveksam händelse i slutet på matchen. Nu tror jag att Real är i god form och kliver in här med starka steg. Längst fram kommer Vinicius Jr.

Utmanade

Benjamin Sesko, Dani Olmo, Xavi Simons och flera andra – det här är spelare som sticker ut i RB Leipzig. Det är också spelare som klev fram och hotade Real Madrid i det första mötet mellan lagen. Det här är ett mycket intressant lag som mycket väl kan hota ett Real Madrid i dagsläget. Den här dagen spelar man dock på Santiago Bernabeu i Madrid och risken finns att man blir aningen för tunna. Det är skillnad på att ta kommandot på hemmaplan, som man faktiskt gjorde, och ta kommandot på resande fot mot världens största, och kanske bästa, klubblag.

En sak som skall skrivas under är att offensiven är betydligt bättre än defensiven. Mycket tack vare deras inhemska liga där det mesta av spelet läggs i offensiven. Leipzig kommer få problem att stoppa Vinicius Jr, Rodrygo och Bellingham med flera om man inte är på tårna. Dessutom måste man gå framåt för att hämta upp underläget. Då kan det öppnas ytor i defensiven och där tror jag att Madridklubben utnyttjar läget.

fotboll, champions league
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Real Madrid - Leipzig
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.