Joakim Östman|5 april, 2024, 10:20

Jag väljer att spela på Arsenal i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arsenal är sett till poängantal varit Premier League starkaste bortalag.

  • Arsenal har vunnit 60% av deras bortamöten i Premier League.

  • Arsenal roterade i veckans seger mot Luton, hit kommer Gunners fräscha.

  • Brighton är formsvaga med enbart 5 av 15 poäng på det fem senaste mötena.

  • Arsenal behöver troligtvis gå rent resterande matcher för att vinna Premier League titeln.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Gjorde jobbet

Efter föregående helgens kryss på Eastlands för Arsenal var Mikel Artetas mannar tillbaka på Emirates under veckan för mötet mot Luton. Mikel Arteta roterade sin startelva på flertalet positioner vilket han inte gör allt för ofta men det skulle vissa sig vara ett väl avvägt risktagande. Arsenal stod inte för säsongens starkast prestation direkt men Gunners gjorde exakt vad som krävdes för att vinna på ett komfortabelt sätt.

Framförallt fick Arsenal avlasta nyckelspelare inför ett hektiskt spelschema med kommande kvartsfinalspel i Champions League parallellt med ligaspel. Spelare som fick chansen visade även att det har vad som krävs för att kunna rotera in och Emilie Smith Rowe stack ut med en väldigt fin prestation.

Brighton har endast mäktat med 12 av 30 poäng på det tio senaste Premier League matcherna och den sämre perioden sedan slutet på februari, har gjort att Brighton halkat allt längre bak i racet om europaplatserna. Brighton är likväl fortsättningsvis med men tränare Roberto De Zerbi kommer behöva omvandla den senaste tidens poängtapp till segrar om vi ska se Brighton ute i Europa även kommande säsong.

I veckans möte mot Brentford var det nog många som på förhand förväntade sig en målrik tillställning men så blev inte alls fallet. I en mållös historia fick lagen nöja sig med delade poäng och även fast Brighton var det hetare laget offensivt, saknades effektiviteten för att ta med sig tre poäng.

Upp till bevis

I ett oerhört jämt titel-race mellan Liverpool, Arsenal och Manchester City tyder det mesta på att poängtapp kommer kosta och det lag som bärgar titeln kommer troligtvis behöva gå rent resterande åtta omgångar. Varje match som återstår blir således i lite som en final och vi har onekligen en fantastisk avslutning på säsongen som väntar.

Som ofta är fallet när Arsenal spelar hamnar främsta fokus på Gunners och så även mot Brighton på lördagskvällen. Arsenal behöver ta med sig tre-poäng från bortamötet och de kliver också in i mötet som favoriter på förhand. Brighton har dock säsongen i genom visat hur svårslagna de är på hemmaplan och faktum är att Roberto De Zerbi mannar bara inkasserat en hemmaförlust i Premier League.

Brighton har tillexempel redan tagit poäng mot såväl Liverpool som Manchester City på hemmaplan och det blir onekligen upp till bevis för Arsenal. Formmässigt är det likväl inget snack om att Arsenal har en rejäl fördel och även om Brighton inte ska underskattas är gästerna både en och två klasser bättre.

Arsenal har i sin tur även ett starkt facit i spelet på bortaplan och sett till antal poäng har det hittills varit Premier League främsta bortalag. Här synar vi därför att Arsenal klarar av testet och tar med sig samtliga tre-poäng från Falmer Stadium.

fotboll, Premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:30
Brighton - Arsenal
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.