Daniel Jacobsson|5 april, 2024, 11:00

Jag väljer att spela på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Brommapojkarna mötte ett svagt GAIS i premiären.

  • Betydligt mer klass i årets upplaga av AIK.

  • AIK:s defensiv har det som krävs för att få stoppa på BP:s offensiv.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Lyckad premiär

Brommapojkarna stod för en lysande premiärmatch i Göteborg när nykomlingen GAIS avfärdades enkelt. Man har fått behålla Olof Mellberg trots rykten om andra uppdrag, där bland annat landslagsjobbet var i fokus, och det kan mycket väl vara så att man förnyar sitt kontrakt även i år. Spelmässigt är man alltid bra, men frågan är om man kan klara sig utan Pettersson, Inoussa, Sögaard och Leach Holm som man tappat inför säsongen. BP kommer vilja spela sitt spel även mot AIK under lördagen. Vi får se hur långt det räcker på Tele2 Arenas konstgräs.

Det skulle inte förvåna mig om Brommapojkarna styr spelet med sitt bollinnehav här. Det lär man göra, åtminstone i delar av matchen då AIK inte tackar nej till att spela utan boll. Jag tror dock att det blir tufft för hemmalaget trots detta. BP är numret mindre än AIK i år, när gästerna för dagen växlat upp mot en bättre säsong än under fjolåret. Nye Jakobsen i anfallet kan få det tufft mot ett kompakt och starkt försvar i Gnaget.

Vassare i år

Säga vad man vill om AIK och hur man förstärkt truppen efter förra årets säsong. Grundpelarna Kristoffer Nordfeldt, Alexander Milosevic, Anton Saletros och Ioannis Pittas finns kvar i truppen och har fått välbehövlig förstärkning i nyförvärven Eskil Edh, Ismaila Coulibaly och även Ismail Diawara, där man breddar sin målvaktsposition. Premiären var väll inte helt övertygande, åtminstone inte under första halvlek där det fanns mer att hämta. Gnaget lyckades få hål på Västerås tillslut och ta tre poäng. En lyckad premiär med andra ord.

Under lördagen väntar ett bortamöte mot Brommapojkarna. Motståndarna fick en lyckad premiär, men frågan är om det var BP som var bra eller om trycket från den allsvenska scenen blev aningen för stort för GAIS. Jag tror att Gnaget kommer kontrollera matchbilden här och få den precis dit man vill. Det är ett lag som har betydligt mer kvalitet i laget och hittills under försäsongen/säsongen har man sett betydligt bättre ut. Här vinner man trots att fansen bojkottar BP away.

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 15:00
BP - AIK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.